Rychlá mrkvová buchta:
Ingredience
- 10 dkg rozpuštěného tuku (máslo, hera ap.)
- 20 dkg moučkového cukru
- 2 vejce
- 25 dkg jemně nastrouhané mrkve
- citr. šťáva
- 1/4 l mléka
- 1 prášek do pečiva
- 30 dkg polohrubé mouky
Postup
Vše vsypat do mísy, promíchat a vlít na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Péct asi na 150 st. C, pomalu aby se buchta pěkně zvedla. Upečenou polít polevou dle chuti nebo jen pocukrovat. Recept mám od sousedky a buchta dobře chutná, má krásnou oranžovou barvu a hlavní výhodou je, že je "raz dva" hotová.
Recept je z kategorií: Rychlé moučníky
Dobrota, také podobnou dělám ♥
OdpovědětVymazatObčas je tu něco zajímavého ⚛ ღ ♥
VymazatJá dělám mrkvánky,jsou moc dobré...
OdpovědětVymazatMrkvánky dělá moje kamarádka, chutnají výborně ♥ ღ ☼
VymazatZ mrkve peču akorát vánocní cukroví a měla bych vyzkoušet i buchtu
OdpovědětVymazatJá nepeču nic, ale mamka také zkoušela vánoční cukrovíčko ☘ღ ♥
Vymazat