Šťavnatý zákusek - angreštový:
Ingredience
- Tato dávka je asi na 16 kousků
- Těsto:
- 2 vejce
- sůl
- 80 g cukru
- 30 g solamylu
- 30 g hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- pečící papír
- Náplň:
- 300 g angreštu
- 100 g cukru
- 3 plátky bílé želatiny
- 250 ml smetany ke šlehání
- 500 g měkkého tvarohu
- 1 sáček vanilkového cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
- meduňku na zdobení
Postup
Rozklepneme vejce. Bílky se dvěma lžícemi studené vody a soli dobře vyšleháme. Přidáme cukr, žloutky, mouku, solamyl a prášek do pečiva. Dobře promícháme. Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozetřeme. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut. Necháme vychladnout. Angrešt očistíme. Svaříme 100 ml vody a 50 g cukru a angrešt v ní 10 minut povaříme. Želatinu dáme do studené vody nabobtnat. Smetanu ušleháme dotuha. Smícháme tvaroh, zbylý cukr, vanilkový cukr a citronovou šťávu. Přidáme rozpuštěnou želatinu, polovinu angreštu a šlehačky. Korpus rozřízneme, spodní díl potřeme náplní a přitiskneme horní plát. Potřeme jej zbylou šlehačkou, uhladíme a dáme na 2 hodiny do chladničky. Potom plát rozkrájíme na trojúhelníky a dozdobíme zbylým angreštem a lístky meduňky. Doba přípravy přibližně 45 minut (bez doby čekání) 1 kousek ma asi 630 kJ - 150 kcal
Recept je z kategorií: Sváteční řezy
Leni, angrešt jsem měla vždycky moc ráda. Ale nevím, jestli se dá někde koupit. Musí to být dobrota. Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz
Ahojky Leni, asi se dá sehnat , když je jeho čas. U nás ho mívají na trhu ⚛ ღ ♥
VymazatUrčitě dobrota.Já včera dělala poprvé africké řezy a je to velká dobrota.Rychle musím nafotit a dám také na blog,aby byla nějaká změna
OdpovědětVymazatJíťo to neznám, dej na blog juknu se ⚛ ღ ♥
Vymazat💓💓💓💓💓💓Určitě je dobrý já jsem dělala jak jsem měla na záhradě angrešt a rybíz ale už to bylo staré tak jsme to vykopali a ted už nepěstuji ale rybíz mi vždy dá soused
OdpovědětVymazatMáš skvělého souseda ⚛ ღ ♥ no ona je to práce než se rybíz očeše ⚛ ღ ♥
Vymazat