16. 6. 2021

 

Zeleninový "tatarák"

 

Suroviny

10 dkg cibule
0,2 dl oleje
0,2 dl worcesteru
10 dkg nastrouhané mrkve
5 dkg nastrouhaného celeru
5 dkg nastrouhané petržele
80 dkg nastrouhané cukety
palička česneku
petrželová a celerová nať
libeček
2 lžičky dijonske hořčice
5 lžic rajčatové šťávy.
20 dkg nastrouhaného sýru
sůl, pepř
 

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu kromě cukety nastrouháme na jemném struhadle. Cuketu okrájime a vydlabeme. Nastrouháme a necháme hodinku - jak se říká - vybrečet.

  2. Na oleji chvíli orestujeme cibuli, přidáme česnek, mrkev, celer a petržel a chvíli restujeme. Poté přidáme i cuketu a promícháme. Přidáme worcester, hořčici a promícháme. Chvíli orestujeme a odstavíme. Zelenina pustí trochu vody tak ji přecedíme. Zeleninu dáme do větší mísy, ještě do teplé přidáme sýr a pořádně promícháme.

  3. Ještě teplé jsem plnil do misek, ozdobil žloutkem a kouskem chilli. Pár topinek k tomu....

     

    Zdroj: https://www.toprecepty.cz/recept/49461-zeleninovy-tatarak/

 

 

4 komentáře:

  1. Leni, tatarák jednou za čas si dáme, jezdíme na něj na ranč, když jsme na chalupě. Bezmasý jsem taky jedla, z rajčat a brambor, a byl taky dobrý. Ahoj Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Bájo den Leni, mám ho také ráda ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá zvláštně.Taky si dám občas tatarák,chlapi si koupí maso,namíchají a já neodolám.

    OdpovědětVymazat