Zeleninový "tatarák"
Suroviny
- 10 dkg cibule
- 0,2 dl oleje
- 0,2 dl worcesteru
- 10 dkg nastrouhané mrkve
- 5 dkg nastrouhaného celeru
- 5 dkg nastrouhané petržele
- 80 dkg nastrouhané cukety
- palička česneku
- petrželová a celerová nať
- libeček
- 2 lžičky dijonske hořčice
- 5 lžic rajčatové šťávy.
- 20 dkg nastrouhaného sýru
- sůl, pepř
Postup přípravy receptu
Všechnu zeleninu kromě cukety nastrouháme na jemném struhadle. Cuketu okrájime a vydlabeme. Nastrouháme a necháme hodinku - jak se říká - vybrečet.
Na oleji chvíli orestujeme cibuli, přidáme česnek, mrkev, celer a petržel a chvíli restujeme. Poté přidáme i cuketu a promícháme. Přidáme worcester, hořčici a promícháme. Chvíli orestujeme a odstavíme. Zelenina pustí trochu vody tak ji přecedíme. Zeleninu dáme do větší mísy, ještě do teplé přidáme sýr a pořádně promícháme.
Ještě teplé jsem plnil do misek, ozdobil žloutkem a kouskem chilli. Pár topinek k tomu....
Zdroj: https://www.toprecepty.cz/recept/49461-zeleninovy-tatarak/
Leni, tatarák jednou za čas si dáme, jezdíme na něj na ranč, když jsme na chalupě. Bezmasý jsem taky jedla, z rajčat a brambor, a byl taky dobrý. Ahoj Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz
Bájo den Leni, mám ho také ráda ⚛ ღ ♥
OdpovědětVymazatVypadá zvláštně.Taky si dám občas tatarák,chlapi si koupí maso,namíchají a já neodolám.
OdpovědětVymazatMám ho také ráda ⚛ ღ ♥
Vymazat