15. 6. 2021

 

Mrkvánky naslano s ricottou a bylinkami:

 

Znáte sladké mrkvánky a máte je rádi? Vyzkoušejte jejich slanou (a zdravější) variantu. Po těchto celozrnných šátečcích plněných bylinkovou ricottou se jen zapráší!

Na těsto
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g hladké celozrnné mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 150 g mrkve nastrouhané najemno
  • 140 g másla
     
    Na náplň
    • 250 g ricotty
    • 2 lžíce nasekané pažitky
    • 2 snítky čerstvého tymiánu
    • 1 snítka čerstvého oregana
    • 1 špetka soli

      Postup

      Krok 1: V míse promíchejte obě mouky, kypřicí prášek a sůl. Do směsi zapracujte nastrouhanou mrkev a změklé máslo. Hotové těsto zabalte do fólie a nechte půl hodiny odležet v lednici.

      Krok 2: Ricottu promíchejte s najemno pokrájenými bylinkami a osolte.

      Krok 3: Těsto vyválejte na plát silný 2–3 mm. Během vyvalování podsypávejte moukou. Pomocí tvořítka vykrajujte kolečka, na každé naneste lžičku náplně a přehněte. Okraje umačkejte.

      Krok 4: Šátečky přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 170 °C 15 minut.

       

      Zdroj: https://www.prozeny.cz/clanek/mrkvanky-naslano-s-ricottou-a-bylinkami-70866#seq_no=3&source=hp&dop_id=70866&dop_ab_variant=0&dop_req_id=z1aotQoHjjE-202103251129&dop_source_zone_name=prozeny.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

       

       

 

2 komentáře: