Mrkvánky naslano s ricottou a bylinkami:
Znáte sladké mrkvánky a máte je rádi? Vyzkoušejte jejich slanou (a zdravější) variantu. Po těchto celozrnných šátečcích plněných bylinkovou ricottou se jen zapráší!
- 100 g hladké mouky
- 100 g hladké celozrnné mouky
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 špetka soli
- 150 g mrkve nastrouhané najemno
- 140 g máslaNa náplň
- 250 g ricotty
- 2 lžíce nasekané pažitky
- 2 snítky čerstvého tymiánu
- 1 snítka čerstvého oregana
- 1 špetka soli
Postup
Krok 1: V míse promíchejte obě mouky, kypřicí prášek a sůl. Do směsi zapracujte nastrouhanou mrkev a změklé máslo. Hotové těsto zabalte do fólie a nechte půl hodiny odležet v lednici.
Krok 2: Ricottu promíchejte s najemno pokrájenými bylinkami a osolte.
Krok 3: Těsto vyválejte na plát silný 2–3 mm. Během vyvalování podsypávejte moukou. Pomocí tvořítka vykrajujte kolečka, na každé naneste lžičku náplně a přehněte. Okraje umačkejte.
Krok 4: Šátečky přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 170 °C 15 minut.
Zdroj: https://www.prozeny.cz/clanek/mrkvanky-naslano-s-ricottou-a-bylinkami-70866#seq_no=3&source=hp&dop_id=70866&dop_ab_variant=0&dop_req_id=z1aotQoHjjE-202103251129&dop_source_zone_name=prozeny.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
To je zase něco pro mě.Určitě vyzkouším
OdpovědětVymazatJééé tak to je dobře. Dobrou chuť ⚛ ღ ♥
Vymazat