20. 6. 2021

 

Šlehačkové kremrolky:

 

Suroviny

40 dkg hladké mouky
1 šlehačka
25 dkg ztuženého tuku

Krém:
1 šlehačka
1 vanilkový cukr
3-4 lžíce moučkového cukru
1 máslo
 

Postup přípravy receptu

  1. Na krém svaříme šlehačku s vanilkou a cukrem, necháme do druhého dne v lednici (pak vyndáme, aby šlehačka s máslem měla stejnou teplotu).

  2. Ušleháme máslo a postupně za stálého šlehání přiléváme šlehačku.

  3. Nastrouháme tuk, přidáme mouku a se šlehačkou zaděláme těsto, dobře propracujeme, vyválíme na vále a rádýlkem nakrájíme proužky, které natáčíme na malé trubičky.

  4. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi na 200°C přibližně 20-25 minut.

  5. Vychladlé plníme krémem a pocukrujeme.

Poznámka od kuchařky

Samozřejmě se dají plnit podle chuti, třeba šlehačkou.

Tenhle krém, i když je máslový, není těžký. 

Zdroj: https://www.toprecepty.cz/recept/16021-slehackove-kremrolky/

 

 

4 komentáře:

  1. Hi hi hi to tedy ano, mám je ráda :-) prima neděličku přeji :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Leni, kremrole miluje nejmladší syn, Dělávala mu je moje mamka, třeba k narozeninám a on si je vždycky počítal, aby mu je někdo neujídal. Tolik mu šmakovaly...Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás je také máme rádi. Moje mamka je tase dělávala pro dceru. Prima den. Konečně po tropech je úleva. Je zataženo, prší. Je tlo úleva.Jezký den.

      Vymazat