Šlehačkové kremrolky:
Suroviny
- 40 dkg hladké mouky
- 1 šlehačka
- 25 dkg ztuženého tuku
-
- Krém:
- 1 šlehačka
- 1 vanilkový cukr
- 3-4 lžíce moučkového cukru
- 1 máslo
Postup přípravy receptu
Na krém svaříme šlehačku s vanilkou a cukrem, necháme do druhého dne v lednici (pak vyndáme, aby šlehačka s máslem měla stejnou teplotu).
Ušleháme máslo a postupně za stálého šlehání přiléváme šlehačku.
Nastrouháme tuk, přidáme mouku a se šlehačkou zaděláme těsto, dobře propracujeme, vyválíme na vále a rádýlkem nakrájíme proužky, které natáčíme na malé trubičky.
Dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi na 200°C přibližně 20-25 minut.
Vychladlé plníme krémem a pocukrujeme.
Poznámka od kuchařky
Samozřejmě se dají plnit podle chuti, třeba šlehačkou.
Tenhle krém, i když je máslový, není těžký.
Zdroj: https://www.toprecepty.cz/recept/16021-slehackove-kremrolky/
To je velká dobrota
OdpovědětVymazatHi hi hi to tedy ano, mám je ráda :-) prima neděličku přeji :-)
OdpovědětVymazatLeni, kremrole miluje nejmladší syn, Dělávala mu je moje mamka, třeba k narozeninám a on si je vždycky počítal, aby mu je někdo neujídal. Tolik mu šmakovaly...Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz
U nás je také máme rádi. Moje mamka je tase dělávala pro dceru. Prima den. Konečně po tropech je úleva. Je zataženo, prší. Je tlo úleva.Jezký den.
Vymazat