19. 6. 2021

 

Čínská akupresura. Tlakem na tato místa na Vaší ruce se zbavíte bolesti během několika minut!

 

Když se dostaví jakákoliv bolest, je jistě pohodlné sáhnout po prášcích.  

Spoléháme na jejich rychlé účinky a nesoustředíme se na nic jiného, než na to, aby se nám okamžitě ulevilo a bolest odezněla. Nikdo však určitě nechce brát více léků, než je nutné.

Dnes Vám ukážeme i jinou alternativu, která Vám dopomůže k úlevě. Reflexologie, nebo li reflexní masáž ruky, je Čínou prověřována už stovky let.

Je velice šetrná, maximálně účinná a v neposlední řadě také velmi příjemná. Spočívá v jemném stlačování bodů na Vaší ruce. Neotálejte a vyzkoušejte sami.

Tuto masáž oceníte pro její rychlost a okamžitou efektivitu.

NÁVOD

Bolest hlavy a ztuhlá šíje

Pokud Vás trápí bolest hlavy na pravé straně, stiskněte špičku pravého prostředníčku. Snažte se cílit přesně na střed špičky prstu.

Pokud Vás trápí bolest hlavy na straně levé, postupujte úplně stejně, ale na levém prostředníčku. Pociťujete li bolest na obou stranách, jemně třete střed špiček obou prostředníků.

Bod na prstu  1 

Nevolnost a pocit nachlazení

Pokud pociťujete nevolnost, nebo se cítíte být nachlazení, stiskněte centrální část prsteníku. Je jedno, jestli levý, nebo pravý. Třete tak dlouho, dokud se Vám neuleví.

Bod na prstu 2 

Bolest ucha

Trápí li Vás bolest ucha, stiskněte spodní část prsteníku a malíčku.

Bod na prstu 3 

Bolest v krku

Pokud začnete cítit bolest v krku, stiskněte kůži mezi palce a ukazováčkem. Stiskněte ji ale jemně, stačí špičku.

                                                                     Bod na prstu 4

Tohle je forma alternativní medicíny a výzkum není jednoznačný. Někteří lidé si myslí, že tento postup funguje a jiní zase ne. Pamatujte, že byste měli vždy navštívit lékaře, pokud máte opravdu silné bolesti a velké nepohodlí.

Zdroj> https://www.alternativnimagazin.cz/cinska-akupresura-tlakem-na-tato-mista-na-vasi-ruce-se-zbavite-bolesti-behem-nekolika-minut/


 

 

 

2 komentáře: