Rýže s lilkem a rajčaty:
Suroviny
- velký lilek
- 2 větší pevná rajčata
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- 300 ml rýže
- 400 (i více) ml horké vody
- olej
Postup přípravy receptu
Omytý lilek nakrájíme na kostky, osmažíme v oleji a uložíme na papírové utěrky, abychom odsáli přebytečný tuk.
V širším kastrolu lehce osmahneme krájenou cibuli, na ní velmi drobně krájená (nebo i strouhaná) rajčata a společně podusíme do mírného zhoustnutí.
Přidáme sůl, pepř a je-li základ hodně nakyslý, tak i špetku cukru. Nasypeme rýži, dobře promícháme, po chvilce zalijeme odměřenou horkou vodou a společně uvaříme. Vřící vodu podle potřeby dolijeme, rýže nesmí být rozvařená.
Do hotového přidáme osmažené lilky a opatrně promícháme.
Poznámka od kuchařky
Inspirace receptem ze stránek Turecká kuchyně.
Zdroj: https://www.toprecepty.cz/recept/43332-ryze-s-lilkem-a-rajcaty/
Žádné komentáře:
Okomentovat