24. 7. 2021

 

Marinované kuřecí řízečky:

 

Suroviny 4 porce

4 kuřecí prsní řízky

Marináda:
1 vejce
2 lžíce oleje
2 lžíce solamylu
2 stroužky česneku (prolisované)
1/2 cibule (nakrájené najemno)
1 lžička hořčice
sůl
koření Adamovo žebro
pár kapek maggi
olej (na pánev)
hladká mouka (na obalení)
 

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky si naklepeme a z uvedených surovin uděláme marinádu. Řízky do ní vložíme a necháme marinovat nejlépe přes noc.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej, řízky vyjmeme z marinády, obalíme je v hladké mouce a na pánvi opečeme z obou stran dorůžova.

Poznámka od kuchařky

Jistě znáte ten pocit, když stojíte bezradně nad syrovým masem a nevite co z něj uvařit. Já na ty prsní řízky zoufale koukala taky a tohle mě napadlo. Na světě byl nový recept a na stole chutný a rychlý oběd.

Směs koření Adamovo žebro je velice chutné a specificky voňavé, které nám maso příjemně ovonělo. 

Zdroj: https://www.toprecepty.cz/recept/10055-marinovane-kureci-rizecky/

 

 

6 komentářů:

  1. Kuřecí maso máme rádi na všechny možné způsoby, tak tvůj recept určitě vyzkouším. Díky za tip. Zdravím 😊

    OdpovědětVymazat
  2. Děláš mi Leni chutě ♥ super ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Další dobrota.Zaujalo mě koření Adamovo žebro,to neznám

    OdpovědětVymazat