Marinované kuřecí řízečky:
Suroviny 4 porce
- 4 kuřecí prsní řízky
-
- Marináda:
- 1 vejce
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce solamylu
- 2 stroužky česneku (prolisované)
- 1/2 cibule (nakrájené najemno)
- 1 lžička hořčice
- sůl
- koření Adamovo žebro
- pár kapek maggi
- olej (na pánev)
- hladká mouka (na obalení)
Postup přípravy receptu
Kuřecí řízky si naklepeme a z uvedených surovin uděláme marinádu. Řízky do ní vložíme a necháme marinovat nejlépe přes noc.
Na pánvi rozehřejeme olej, řízky vyjmeme z marinády, obalíme je v hladké mouce a na pánvi opečeme z obou stran dorůžova.
Poznámka od kuchařky
Jistě znáte ten pocit, když stojíte bezradně nad syrovým masem a nevite co z něj uvařit. Já na ty prsní řízky zoufale koukala taky a tohle mě napadlo. Na světě byl nový recept a na stole chutný a rychlý oběd.
Směs koření Adamovo žebro je velice chutné a specificky voňavé, které nám maso příjemně ovonělo.
Zdroj: https://www.toprecepty.cz/recept/10055-marinovane-kureci-rizecky/
Kuřecí maso máme rádi na všechny možné způsoby, tak tvůj recept určitě vyzkouším. Díky za tip. Zdravím 😊
OdpovědětVymazatPěkný večer, u nás máme také rádi kuřecí.
VymazatDěláš mi Leni chutě ♥ super ♥
OdpovědětVymazatHi hi hi Květuško bude to ňamina :-)
VymazatDalší dobrota.Zaujalo mě koření Adamovo žebro,to neznám
OdpovědětVymazatTo koření také neznám.
Vymazat