30. 7. 2021

 

Smažené podmáslové kuře:

 

Suroviny 

2 kuřecí prsa nakrájená na menší kousky
300 ml podmáslí
1 vejce
olej na smažení

Směs na kuře:
1 lžíce oleje
3/4 lžičky sušeného tymiánu (můžete použít i jiné oblíbené bylinky)
1/4 lžičky nastrouhané citronové kůry
1 prolisovaný stroužek česneku
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
 
Kořeněná mouka:
2/3 hrnku hladké mouky
0,5 lžičky soli
1/4 lžičky sušeného česneku
1 lžička sladké papriky
1 lžička mletého chilli (nemusí být)
 

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky. Na směs smícháme všechny ingredience a přes noc do ní kuřecí kousky naložíme.

  2. Před přípravou smícháme do jedné misky podmáslí s jedním vejcem (prošleháme) a do druhé misky mouku s kořením.

  3. Kuřecí kousek obalíme nejprve v podmáslí a poté v okořeněné mouce. Smažíme na mírném plameni v oleji dozlatova.

Poznámka od kuchařky

Recept by měl pocházet z Ameriky, kde se ale dělá z vykostěných kuřecích stehýnek. 

Zdroj:https://www.toprecepty.cz/recept/62086-smazene-podmaslove-kure/

 
 

 

5 komentářů:

  1. Ahojky Leni to vypadá moc dobře urřčitě vyzkouším-dlouho jsem nebyla na vařečce....ale přidala jsem si tě tam ale jsem lumpík :) Romana

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky Romanko, děkuji. No on to člověk vše nestíhá. Prima víkend.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to bych mohla.A koukám,že ti blog jde.To je dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem zkoušla starší příspěvky a už se ukázala hláška, že stránka neexistuje. Tak možná, že jdou jen ty nové.

      Vymazat
  4. Zatím to nějak funguje. Dobrou.

    OdpovědětVymazat