Smažené podmáslové kuře:
Suroviny
- 2 kuřecí prsa nakrájená na menší kousky
- 300 ml podmáslí
- 1 vejce
- olej na smažení
-
- Směs na kuře:
- 1 lžíce oleje
- 3/4 lžičky sušeného tymiánu (můžete použít i jiné oblíbené bylinky)
- 1/4 lžičky nastrouhané citronové kůry
- 1 prolisovaný stroužek česneku
- sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
- Kořeněná mouka:
- 2/3 hrnku hladké mouky
- 0,5 lžičky soli
- 1/4 lžičky sušeného česneku
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička mletého chilli (nemusí být)
Postup přípravy receptu
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky. Na směs smícháme všechny ingredience a přes noc do ní kuřecí kousky naložíme.
Před přípravou smícháme do jedné misky podmáslí s jedním vejcem (prošleháme) a do druhé misky mouku s kořením.
Kuřecí kousek obalíme nejprve v podmáslí a poté v okořeněné mouce. Smažíme na mírném plameni v oleji dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Recept by měl pocházet z Ameriky, kde se ale dělá z vykostěných kuřecích stehýnek.
Zdroj:https://www.toprecepty.cz/recept/62086-smazene-podmaslove-kure/
Ahojky Leni to vypadá moc dobře urřčitě vyzkouším-dlouho jsem nebyla na vařečce....ale přidala jsem si tě tam ale jsem lumpík :) Romana
OdpovědětVymazatAhojky Romanko, děkuji. No on to člověk vše nestíhá. Prima víkend.
OdpovědětVymazatTak to bych mohla.A koukám,že ti blog jde.To je dobře.
OdpovědětVymazatTak jsem zkoušla starší příspěvky a už se ukázala hláška, že stránka neexistuje. Tak možná, že jdou jen ty nové.
VymazatZatím to nějak funguje. Dobrou.
OdpovědětVymazat