29. 7. 2021

 

Kuřecí podmáslové řízečky, smažené v čerstvé strouhance:

 

Suroviny

2 kuřecí prsa
Marináda:
hrnek podmáslí
1/2 lžíce hořčice
1 lžíce oleje
1/2 lžičky uzené papriky
sůl
pepř
---
cca 4 rohlíky (2-3 dny staré)
sádlo na smažení
 

Postup přípravy receptu

  1. Prsa nakrájíme šikmo přes vlákna na menší řízečky. Připravíme marinádu smícháním všech surovin. Maso v marinádě obalíme a necháme minimálně dvě hodiny, ale i přes noc, uležet.

  2. Půl hodiny před smažením maso z lednice vytáhneme. Rohlíky nalámeme a v mixéru rozmixujeme. Řízečky necháme z marinády okapat a obalíme je v připravené strouhance.

  3. Na pánvi rozehřejeme sádlo a řízečky smažíme z každé strany dozlatova. Hotové odkládáme na papírový ubrousek. Podáváme s jakoukoliv bramborovou přílohou nebo chlebem.

Poznámka od kuchařky

Čerstvá strouhanka je moc dobrá. Klidně můžete k rohlíkům při mixování přidat bylinky, jako petrželku nebo libeček. Kdo chce lehčí verzi, může řízečky postříkat lehce olejem a upéct v předem vyhřáté troubě na 190-200 st. cca 20-25 minut (podle velikosti řízků). 

Zdroj:https://www.toprecepty.cz/recept/66114-kureci-podmaslove-rizecky-smazene-v-cerstve-strouhance/

 

 

4 komentáře:

  1. Leni, ahoj. K pálivým řízečkům z minulého příspěvku mě nejde vložit komentář, tak to napíšu k těmto řízkům. Leni zkoušela jsi ty pálivé ? Ty můžou být pikantní, zaujaly mě. Mám ráda všechny řízky vepřové, kuřecí i z hub...Měj se hezky. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky Leni, on začal tento blog nějak habrovat. Začalo to tím, že zmizelo upozornění. že někdo napsal komentík. No a minulý týden se to vždy u nějaké článku zasekne a nejde listovat (starší příspěvek a pak se ukáže, že stzránka neexistuje. No štve mě to, ale neovlivním.Leni, ještě jsem z těch řízečků nezkusila nic, lakají mě všechny ty receptíkly, tak postupně. I ten dnešní vypadá dobře. Prima den.

      Vymazat
  2. Hned bych si dala celý talíř.Řízečky s bramborovým salátem.Jak přestanou tahle horka udělám.
    Leni,hezký večer

    OdpovědětVymazat