15. 9. 2021

 

Miso polévka s quinoou a špenátem:


Na přípravu velmi jednoduchá polévka vás nejen zahřeje, ale je navíc plná proteinů a zdraví prospěšných látek. 
Miso polévka s quinoou a špenátem 

Postup

  1. Quinou dejte do mísy s vodou a 5 minut ji namáčejte. Pak v sítu opláchněte, nechte okapat a asi 20 minut vařte v zeleninovém vývaru. Mezitím očistěte jarní cibulky a nakrájejte je na středně jemné kroužky. Špenát opláchněte a nechte okapat, velké listy trochu nasekejte. Špenát s cibulkami přidejte do vývaru.
  2. Chilli papričky rovněž nakrájejte na kroužky, osolte a lehce pomačkejte, dejte se sójovou omáčkou do mističky. Avokádo rozpulte a dužinu vydlabejte.
  3. Miso zamíchejte v míse s trochou horkého vývaru na krém a ten pak vmíchejte do polévky. Avokádo jen v polévce ohřejte. Rozdělte na talíře a servírujte s kroužky chilli papriček a limetkovými plátky.

VARIANTA S TOFU: Naprosto klasicky se hodí do polévky 200 gramů na kostičky nakrájeného tofu.

Zdroj:https://fresh.iprima.cz/recepty/miso-polevka-s-quinoou-spenatem

 

3 komentáře:

  1. Ta polévka by mě určitě chutnala,ale musím si koupit quinoyu

    OdpovědětVymazat
  2. Komentáře už zase zlobí, stále se to vrací dopředu místo na starší článek.Je to už otravné.

    OdpovědětVymazat