Miso polévka s quinoou a špenátem:
Na přípravu velmi jednoduchá polévka vás nejen zahřeje, ale je navíc plná proteinů a zdraví prospěšných látek.
Suroviny (4 porce)
- quinoa 200 g
- zeleninový vývar 1,2 litru
- jarní cibulka 2 ks
- listový špenát (čerstvý nebo mražený) 200 g
- čerstvá chilli paprička 2–3 ks
- Sůl
- Sójová omáčka 3 lžíce
- zralé avokado 1/2 ks
- miso pasta (červené aka-miso nebo bílé shiro-miso) 80 g
- Limeta 1 ks
Postup
- Quinou dejte do mísy s vodou a 5 minut ji namáčejte. Pak v sítu opláchněte, nechte okapat a asi 20 minut vařte v zeleninovém vývaru. Mezitím očistěte jarní cibulky a nakrájejte je na středně jemné kroužky. Špenát opláchněte a nechte okapat, velké listy trochu nasekejte. Špenát s cibulkami přidejte do vývaru.
- Chilli papričky rovněž nakrájejte na kroužky, osolte a lehce pomačkejte, dejte se sójovou omáčkou do mističky. Avokádo rozpulte a dužinu vydlabejte.
- Miso zamíchejte v míse s trochou horkého vývaru na krém a ten pak vmíchejte do polévky. Avokádo jen v polévce ohřejte. Rozdělte na talíře a servírujte s kroužky chilli papriček a limetkovými plátky.
VARIANTA S TOFU: Naprosto klasicky se hodí do polévky 200 gramů na kostičky nakrájeného tofu.
Zdroj:https://fresh.iprima.cz/recepty/miso-polevka-s-quinoou-spenatem
Ta polévka by mě určitě chutnala,ale musím si koupit quinoyu
OdpovědětVymazaturčitě je výborná ⚛ ღ ♥
VymazatKomentáře už zase zlobí, stále se to vrací dopředu místo na starší článek.Je to už otravné.
OdpovědětVymazat