Červená quinoa s pečenou podzimní zeleninou:
Dokonalé vegetariánské jídlo, které je skvělé horké i zastudena. Pečená
zelenina získá v troubě skvělou chuť a výtečně se snoubí s oříškovou
chutí červené quinoy.
Prima tip: Červenou quinou seženete v drogeriích DM nebo v prodejnách se zdravou výživou. Nahradit ji můžete i světlou variantou quinoy.
Suroviny (4 porce)
-
červená quinoa
250 g
-
dýně Hokkaidó
1/2 ks
-
Lilek
1 ks
-
Cibule
2 ks
-
velká mrkev
1 ks
-
pastiňák
1 ks
-
Česnek
5 stroužků
-
čerstvá šalvěj
-
čerstvý tymián
-
Olivový olej
-
balzamikový ocet
-
Sůl
-
čerstvě namletý pepř
-
indická směs koření (masala nebo kari podle chuti)
Postup
- Dýni Hokkaido očistěte a odstraňte semínka (nemusíte ji
loupat), nakrájejte ji na větší kostky, stejně jako lilek. Cibule
nakrájejte na klínky, mrkev a pastiňák na proužky a česnek na hrubé
plátky. Vše dejte do pekáčku, který jste vyložili pečicím papírem.
Zalijte štědře olivovým olejem, zakápněte balzamikovým octem, dochuťte
solí, pepřem a oblíbeným indickým kořením (masala nebo kari). Přidejte
nahrubo nasekanou šalvěj a tymián. Dejte do trouby předehřáté na 180 ˚C a
pečte asi 35 minut, občas promíchejte a posledních 5 minut zagrilujte.
- Mezitím
si připravte quinou. Nejprve ji v jemném cedníku důkladně propláchněte
horkou vodou, aby se zbavila hořkosti. Do menšího kastrolku dejte vařit
vodu, jakmile začne vřít, vsypte do ní quinou a půl lžičky soli. Jakmile
se voda začne znovu vařit, stopněte si 15 minut. Poté hrnec odstavte,
mezi hrnec a pokličku vložte papírovou kuchyňskou utěrku a nechte ještě 5
minut dojít. Poté quinou načechrejte vidličkou.
- Až bude
zelenina dopečená, smíchejte ji s připravenou quinoou, případně
dochuťte. Můžete přidat nasekanou hladkolistou petrželku nebo přidat
opražené kešu oříšky.
- Zdroj:https://fresh.iprima.cz/recepty/s-klarou-v-kuchyni-13-cervena-quinoa-s-pecenou-podzimni-zeleninou
Žádné komentáře:
Okomentovat