Červená quinoa s pečenou podzimní zeleninou:
Dokonalé vegetariánské jídlo, které je skvělé horké i zastudena. Pečená zelenina získá v troubě skvělou chuť a výtečně se snoubí s oříškovou chutí červené quinoy.
Prima tip: Červenou quinou seženete v drogeriích DM nebo v prodejnách se zdravou výživou. Nahradit ji můžete i světlou variantou quinoy.
Suroviny (4 porce)
- červená quinoa 250 g
- dýně Hokkaidó 1/2 ks
- Lilek 1 ks
- Cibule 2 ks
- velká mrkev 1 ks
- pastiňák 1 ks
- Česnek 5 stroužků
- čerstvá šalvěj
- čerstvý tymián
- Olivový olej
- balzamikový ocet
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
-
indická směs koření (masala nebo kari podle chuti)
Postup
- Dýni Hokkaido očistěte a odstraňte semínka (nemusíte ji loupat), nakrájejte ji na větší kostky, stejně jako lilek. Cibule nakrájejte na klínky, mrkev a pastiňák na proužky a česnek na hrubé plátky. Vše dejte do pekáčku, který jste vyložili pečicím papírem. Zalijte štědře olivovým olejem, zakápněte balzamikovým octem, dochuťte solí, pepřem a oblíbeným indickým kořením (masala nebo kari). Přidejte nahrubo nasekanou šalvěj a tymián. Dejte do trouby předehřáté na 180 ˚C a pečte asi 35 minut, občas promíchejte a posledních 5 minut zagrilujte.
- Mezitím si připravte quinou. Nejprve ji v jemném cedníku důkladně propláchněte horkou vodou, aby se zbavila hořkosti. Do menšího kastrolku dejte vařit vodu, jakmile začne vřít, vsypte do ní quinou a půl lžičky soli. Jakmile se voda začne znovu vařit, stopněte si 15 minut. Poté hrnec odstavte, mezi hrnec a pokličku vložte papírovou kuchyňskou utěrku a nechte ještě 5 minut dojít. Poté quinou načechrejte vidličkou.
- Až bude zelenina dopečená, smíchejte ji s připravenou quinoou, případně dochuťte. Můžete přidat nasekanou hladkolistou petrželku nebo přidat opražené kešu oříšky.
- Zdroj:https://fresh.iprima.cz/recepty/s-klarou-v-kuchyni-13-cervena-quinoa-s-pecenou-podzimni-zeleninou
Žádné komentáře:
Okomentovat