Houbová smetanová omáčka na kyselo:
Jednoduché a přitom tak vynikající. Podávala jsem s knedlíkem ale klidně se k tomu hodí i bramborová kaše.
SUROVINY
1 kg čerstvých nakrájených hub
dle potřeby vývar z hub
1 ks houbový bujón
1 ks velká cibule
dle chuti sůl, pepř
světlá jíška
smetana
ocet na dochucení
- Houby očistíme, nakrájíme, povaříme 10 minut, přecedíme a necháme si vývar.
- Na oleji zpěníme cibuli, nasypeme houby, zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, přidáme bujón.
- Povaříme, zahustíme, odstavíme, přidáme smetanu a dochutíme octem dle chuti.Zdroj: https://www.nejrecept.cz/recept/houbova-smetanova-omacka-na-kyselo-r4725
Leni, tak tuhle omáčku dělám. Máme rádi houby, u nás letos zatím nebyly. Ale dostaly jsme trochu... Ahoj Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz