19. 9. 2021

 

Houbová smetanová omáčka na kyselo:

 

Jednoduché a přitom tak vynikající. Podávala jsem s knedlíkem ale klidně se k tomu hodí i bramborová kaše.

SUROVINY

1 kg čerstvých nakrájených hub
dle potřeby vývar z hub
1 ks houbový bujón
1 ks velká cibule
dle chuti sůl, pepř
světlá jíška
smetana
ocet na dochucení
 

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Houby očistíme, nakrájíme, povaříme 10 minut, přecedíme a necháme si vývar.
  2. Na oleji zpěníme cibuli, nasypeme houby, zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, přidáme bujón.
  3. Povaříme, zahustíme, odstavíme, přidáme smetanu a dochutíme octem dle chuti.
     
    Zdroj: https://www.nejrecept.cz/recept/houbova-smetanova-omacka-na-kyselo-r4725
 

 

1 komentář:

  1. Leni, tak tuhle omáčku dělám. Máme rádi houby, u nás letos zatím nebyly. Ale dostaly jsme trochu... Ahoj Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat