4. 10. 2021

 

Pravý MORAVSKÝ poklad na tanieri: Starý babičkin recept na tú najlepšiu PLNENÚ KAPUSTU si zamiluje každý!

 

Vyskúšali ste už niekedy plnenú hlávkovú kapustu s mletým mäsom a ryžou? Prinášame vám totiž jeden prastarý český recept, ktorý poznali ešte naše prababičky, a vy si ho dnes môžete vyskúšať tiež…

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • kyslá kapusta
  • soľ, korenie a sladká paprika
  • 2 ks vajec
  • 2 kg predvarenej ryže
  • 2 kg mletého bravčového mäsa
  • 2 ks väčšie hlávky kapusty

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Mäso dochuťte soľou, korením a sladkou červenou paprikou, pridajte predvarenú ryžu, vajcia a všetko premiešajte.
  2. Akonáhle budete mať náplň hotovú, pripravte si kapustu.
  3. Celú hlávku kapusty ponorte na pár minút do vriacej vody, aby zmäklo.
  4. Následne postupne odlupovať celé listy, ktoré vložíte opäť do vriacej vody a povaríte približne 2 minúty.
  5. Uvarené listy potom začnite plniť mäsovo-ryžovú zmesou (do každého listu dajte 1,5-2 lyžice zmesi a zrolujte).
  6. Na dno hrnca dajte kyslú kapustu, na ktoré následne vyskladajte plnené kapustné listy jeden vedľa druhého, aby na sebe boli namáčknuté.
  7. Zalejte ich vodou a varte približne 10 minút.
  8. Následne všetko môžete ešte nechať v rúre dôjsť.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdroj:https://receptyodbabky.sk/pravy-moravsky-poklad-na-tanieri-stary-babickin-recept-na-tu-najlepsiu-plnenu-kapustu-si-zamiluje-kazdy/?fbclid=IwAR0O8hOiZ-athXxxiwQrlMgGxs8DahGLAkthsLd7mv0-Wyppb177cZcwbDw

 

6 komentářů:

  1. Leni, tohle jídlo bych si s chutí dala. Dobrota ! Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Toto jídlo dělá mojí kamarádky maminka. Ona je to maďarka vaří luxusně. I má vynikající halušky. Tak když vaří, tak pošle i mě v kastrůlku.

    OdpovědětVymazat
  3. Leni, děkuji za návštěvu na mém blogu! jen jsem nakoukla a hned taková dobrota. Tohle jídlo jsem nejedla roky. Děkuji za recept, ráda ho udělám!
    Přeji příjemný večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pěkný večer Helenko, díky za návštěvu. Byla jsem u Jarušky na blogu a otevřela, některé blogy s výzvou. Fakt , krásné fotečky. Prima večer a krásné podzimní dny přeji ⚛ ღ ♥

      Vymazat
  4. Tak tohle jídlo jsem si zamilovala na Slovenku.Když jsme tam byli vždy jsem si ho dávala.Asi něco podobného jsem jedla i v Chorvatsku.
    Dělávala jsem ho dříve i doma.

    OdpovědětVymazat