Plněné papriky trochu jinak: s mletým krůtím masem:
Plněné papriky si můžete připravit i den předem a před podáváním je už jen zapéct. Místo klasické náplně zkuste lehčí verzi s krůtím masem a výživnější červenou rýží. Vše okořeňte v mexickém stylu a zapečte se sýrem, moc si pochutnáte!
- 5 paprik
- 1 cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 čerstvá chilli paprička
- 2 stroužky česneku
- 500 g mletého krůtího masa
- 1 mrkev
- 140 g rajčatového protlaku
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1.5 lžičky mleté sladké papriky
- 100 g čedaru
- sůl a pepř
- 1 hrnek uvařené rýže
- 400 g pasírovaných rajčat
- 1 lžička oregana
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř
Článek
Postup
Krok 1: Připravte si všechny suroviny. Maso můžete použít nejen krůtí, ale i kuřecí či mix hovězího a vepřového. Stejně jako papriky se hodí i kapie. Rýži jsem zvolila výživnější červenou.
Já použila barevné tlustostěnné papriky, ale dát můžete i jakékoli jiné
Krok 2: Nejprve na oleji dozlatova orestujte na kostičky pokrájenou cibuli, mrkev a chilli papričku. Přidejte maso, vařečkou ho rozdělujte na kousky, a když se zatáhne, vmíchejte protlak, prolisovaný nebo nasekaný česnek, mletou papriku, římský kmín, malou lžičku soli a poměrně dost čerstvě mletého pepře. Plechovku od protlaku ještě vypláchněte vodou, nechte chvilku provařit a stáhněte z ohně.
Krok 3: Mezitím si stihnete z papriky odkrojit vršek a vyndat semínka.
Krok 4: Připravte si omáčku: přímo v pekáčku smíchejte passatu s trochou soli, čerstvě mletého pepře, oreganem (já dala hrst čerstvého, ale stejně dobře poslouží lžička sušeného) a prolisovaný česnek.
Z papriky opatrně vyndejte semínka a vršky si schovejte jako víčka
Jestli pěstujete oregano nebo bazalku, určitě použijte raději tyto čerstvé bylinky
Krok 5: Nyní k masu vmíchejte uvařenou rýži (asi 1/3 hrnku suché rýže), většinu sýra, trochu si nechte na posypání. Pomocí lžíce papriky naplňte a položte do pekáčku s omáčkou.
Krok 6: Přiklopte víčky z paprik a dejte do trouby vyhřáté na 180 °C asi na půl hodiny péct. Když jsou papriky měkké, odklopte víčka, posypejte odloženým sýrem a ještě na chvíli vraťte do trouby.
Aby se sýr nespálil, papriky s ním posypejte až těsně před koncem pečení
Krok 7: Podávejte jen tak, nebo s čerstvým salátem či pečivem a limetou na pokapání.
Díky rýži, masu a zelenině máte z paprik kompletní jídlo, ke kterému už není třeba nic přidávat
Tip: Pro ještě sytější verzi přidejte do náplně scezené fazole.
Pro mexickou kuchyni je typická kombinace římského kmínu, chilli a papriky. Zkuste podobně kořeněné chilli con carne nebo kuře s přílohou z jednoho hrnce.
To je zase recept pro mě.Mám raději pečené bez omáčky
OdpovědětVymazatJíťo, také mám ráda pečené. Nedávno jsem je dělala plněné krůtím masem s quineou, bylo to výborné ⚛ ღ ♥
VymazatAhoj Leni, plněné papriky jsou moje nejoblíbenější jídlo, tedy hned po řízků. Tyhle mají krásné pokličky. Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz
Hi hi hi mám ráda také řízky, prima večer Leni ⚛ ღ ♥
Vymazat