Plněné papriky trochu jinak: s mletým krůtím masem:
Plněné papriky si můžete připravit i den předem a před podáváním je už jen zapéct. Místo klasické náplně zkuste lehčí verzi s krůtím masem a výživnější červenou rýží. Vše okořeňte v mexickém stylu a zapečte se sýrem, moc si pochutnáte!
- 5 paprik
- 1 cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 čerstvá chilli paprička
- 2 stroužky česneku
- 500 g mletého krůtího masa
- 1 mrkev
- 140 g rajčatového protlaku
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1.5 lžičky mleté sladké papriky
- 100 g čedaru
- sůl a pepř
- 1 hrnek uvařené rýže
- 400 g pasírovaných rajčat
- 1 lžička oregana
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř
Článek
Postup
Krok 1: Připravte si všechny suroviny. Maso můžete použít nejen krůtí, ale i kuřecí či mix hovězího a vepřového. Stejně jako papriky se hodí i kapie. Rýži jsem zvolila výživnější červenou.
Krok 2: Nejprve na oleji dozlatova orestujte na kostičky pokrájenou cibuli, mrkev a chilli papričku. Přidejte maso, vařečkou ho rozdělujte na kousky, a když se zatáhne, vmíchejte protlak, prolisovaný nebo nasekaný česnek, mletou papriku, římský kmín, malou lžičku soli a poměrně dost čerstvě mletého pepře. Plechovku od protlaku ještě vypláchněte vodou, nechte chvilku provařit a stáhněte z ohně.
Krok 3: Mezitím si stihnete z papriky odkrojit vršek a vyndat semínka.
Krok 4: Připravte si omáčku: přímo v pekáčku smíchejte passatu s trochou soli, čerstvě mletého pepře, oreganem (já dala hrst čerstvého, ale stejně dobře poslouží lžička sušeného) a prolisovaný česnek.
To je zase recept pro mě.Mám raději pečené bez omáčky
OdpovědětVymazatJíťo, také mám ráda pečené. Nedávno jsem je dělala plněné krůtím masem s quineou, bylo to výborné ⚛ ღ ♥
VymazatAhoj Leni, plněné papriky jsou moje nejoblíbenější jídlo, tedy hned po řízků. Tyhle mají krásné pokličky. Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz
Hi hi hi mám ráda také řízky, prima večer Leni ⚛ ღ ♥
Vymazat