16. 10. 2021

 

Vepřová krkovice na houbách:

Recept Vepřová krkovice na houbách 

SUROVINY

Budeme potřebovat:

4 plátky  krkovice b.k. o výšce 1,5 cm
300 g mražených hub
1 stroužek česneku
1 lžička plnotučné hořčice
1 lžička sladké mleté papriky
1 lžička mletého kmínu
sůl, pepř
1 lžíce oleje
1 lžíce sádla
2 lžíce másla

Na zátřepku:

100 ml vody
1 lžíce hladké mouky
 

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Maso neklepeme, jen nařízneme na okrajích. Pokapeme olejem, posypeme kořením a osolíme. Necháme 2 hodiny v uzavřené nádobě v lednici.
  2. Houby necháme v sítku rozmrazit. V pánvi rozpálíme sádlo a maso zprudka z obou stran restujeme celkem 10 minut.
  3. Do tlakového hrnce dáme houby, orestované maso, podlejeme cca 200 ml vody nebo vývaru a dusíme doměkka cca 20 minut. Maso vyjmeme a do hrnce přidáme hořčici, zátřepku a necháme chvilku provařit. Podle chuti event. dosolíme.
  4. Vrátíme maso a krátce prohřejeme.
  5. Podáváme s dušenou rýží, bramborem, knedlíkem nebo těstovinou.
     
    Zdroj: https://www.nejrecept.cz/recept/veprova-krkovice-na-houbach-r1799
 

 

2 komentáře: