1. 12. 2021

 

Jemné rohlíčky z jogurtového těsta plněné máslem a tvarohem:

 

 

Jemné rohlíčky z jogurtového těsta plněné máslem a tvarohem - postup přípravy

Máslo, jogurt, tvaroh, a to všechno zabalené do tvaru rohlíčku, který je navíc báječně obtočený proužky těsta, takže vypadá jako malá upečená pružinka. Jsou nádherné a jejich výroba je neskutečně zábavná. Těsto je snadné, celé kouzlo tkví v roztomilém postupu jeho zamotávání. Zkuste je také a možná najdete svůj oblíbený recept na snídani či svačinu. 

Těsto

Náplň

  • máslo  -  50 g
  • tvaroh  -  dle potřeby 
    1. KROK

    Do mísy vložte dvě polévkové lžíce krystalového cukru, přidejte jednu lžíci sušeného droždí a vše zalijte teplou vodou a stejným množstvím teplého mléka. Přidejte také bílý jogurt a rostlinný olej, vyklepněte jedno vajíčko a všechny ingredience špachtlí nebo metličkou promíchejte do jednolité konzistence. Pak ke směsi postupně přisypávejte hladkou mouku s jednou čajovou lžičkou soli a vypracujte hutné, hladké a nelepivé těsto. Mísu s těstem zakryjte víkem nebo fólií a nechte ho na teplém místě jednu hodinu kynout.

    2. KROK

    Po hodině kynutí opatrně těsto odlepte od stěn mísy, trochu ho rukama propracujte a oddělujte z něho kuličky o velikosti dlaně. Každou kuličku prsty nejprve rozprostřete a poté válečkem mírně rozválejte do tenčí oválné placky. Její povrch pomažte trochou změklého másla a krájecím kolečkem na pizzu rozkrájejte polovinu oválu na tenké proužky. Pak těsto stočte do roličky, přičemž začněte z nerozřezaného konce.

    3. KROK

    Tímto způsobem získáte rohlíčky, které jsou jakoby zabalené do spirály z těsta, což vypadá náramně! Pokud chcete, můžete mimo másla do rohlíčků přidat i trochu nějaké náplně, třeba sladkého tvarohu nebo mletých ořechů s cukrem.

    4. KROK

    Hotové rohlíčky vyskládejte vedle sebe v mírných rozestupech na plech vyložený pečicím papírem. Jejich povrch potřete rozšlehaným vajíčkem a vložte je do trouby vyhřáté na 185 °C péct po dobu 15 až 20 minut, dokud nezískají krásně zlatavou kůrčičku. Nechte je zchladnout a podávejte. 

     
Kuchař/ka Vlastimila Kovaříková
 
Zdroj:https://varimedobroty.cz/recept/jemne-rohlicky-z-jogurtoveho-testa-plnene-maslem-a-tvarohem/?fbclid=IwAR3saRT_0KSEbAn9TnGcYIR4NzgjtCNs4BTLFaEgNadtOas9EBBWbnsB6sM 

 

4 komentáře:

  1. To je super recept opíši si a vyzkouším

    OdpovědětVymazat
  2. Tyhle rohlíčky jsem už dělala,zvláštně se to nařezává.Ale ne s tvarohovou náplní.Určitě je mám na blogu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem je ještě nedělala. Určitě jsou výborný.

      Vymazat