Broskvový moučník:
Suroviny
-
-
5 dl polohrubá mouka
-
2,50 dl cukr
-
2,50 dl mléko
-
1,25 dl rostlinný olej
-
2 ks vejce
-
1 balíček vanilkový cukr
-
1 balíček prášek do pečiva
-
1 plechovka broskvový kompot velký
-
-
Krém
-
800 ml šťáva z kompotu doplněná vodou
-
2,50 dl cukr
-
2 balíček vanilkový pudink
-
1 balíček želatina stačí malý - 10g
-
1 ks zakysaná smetana
-
1 ks měkký tvaroh
-
Postup přípravy receptu
1
Z přísad na těsto ušleháme hladké těsto a
vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem.
Posypeme drobně pokrájenými broskvemi a upečeme. Necháme zchladnout.
2
Zatím se dáme do přípravy krému. Šťávu z
kompotu doplníme vodou do objemu 800 ml. V části tekutiny rozmícháme
pudinkové prášky. Zbytek dáme vařit, přidáme cukry. Když směs začně
vřít, vlijeme rozmíchané prášky a uvaříme klasický pudink. Odstavíme z
ohně a pomalu vmícháme želatinu, pak tvaroh a smetanu. Pokud směs není
díky tvarohu hladká, rozšleháme el. šlehačem.
3
Krémem potřeme vychladlý moučník a posypeme Grankem nebo strouhanou čokoládou.
Zdroj: htps://www.recepty.cz/recept/broskvovy-moucnik-17610?fbclid=IwAR2ueyjpdiZbwg0D9qqc3AKg-C2jRwGVS-OHlRPoO_i20JNYAch-owIAEn4
Leni, podobný recept, možná i ten samý dělám. Děkuju za ukázku a navnadění... Měj se hezky. Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz
Mě to Leni připomíná míša řezy. Prima víkend.
OdpovědětVymazatTo miluju.Asi dělám stejný,broskve jsou v moučníku velmi chutné
OdpovědětVymazatTaké je mám ráda. Dávám i kompotované jsou lepší. pa
Vymazat