20. 1. 2022

 

Zelená francouzská čočka Puy

Delikátní francouzská čočka puy s pečenou zeleninou, gorgonzolou a kari dipem: ideální kombinace k zahřátí organismu

Pokud chcete vyzkoušet něco podobného, ale zároveň jiného, bude vám chutnat také tmavozelená francouzská čočka Puy. Tato velkozrnná zelená čočka pocházející z francouzské oblasti Le Puy-en-Velay, ale dnes ji najdete také v Itálii a Severní Americe. Puy čočka má nízký glykemický index. Další výbornou vlastností je, že se nerozvaří, a proto se hodí i do salátů.

Zelená francouzská čočka po indicku

Ingredience:

  • 200 g zelené čočky
  • 1 větší cibule
  • olej
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky česnekové pasty
  • nastrouhaný zázvor (nebo 1 lžička mletého sušeného)
  • sůl
  • špetka chilli
  • garam masala
  • koriandr (příp. petrželka) na ozdobu

 

Postup:

Zelenou čočku propláchneme a necháme alespoň hodinu namáčet. Poté uvaříme doměkka. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme římský kmín, kurkumu, česnek a zázvor a restujeme dozlatova. Smícháme s uvařenou čočkou, osolíme a na závěr dochutíme garam masalou. Podáváme ozdobené koriandrem. Jako příloha se nejlépe hodí rýže.

https://www.womanonly.cz/zdrava-cerna-cocka-beluga-nenadyma-a-je-hned-hotova/ 

6 komentářů:

  1. Leni, prima recept. Tiknu si, díky. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Jani, určitě to bude dobré ⚛ ღ ♥

      Vymazat
    2. Promiň Leni já Tě přejmenovala :-)

      Vymazat
  2. Dnes jsem měla něco podobného.Říkám tomu orientální čočka

    OdpovědětVymazat
  3. zase dobrota...nemáš na BabiLenku mejlík chtěla po mě recept a mě se to u ní na blogu nechce psát jelikož psaní na blogu mi dělá problémy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivetko nemám ⚛ ღ ♥ tak jí nechej vzkaz u ní na stránkách u komentíku ⚛ ღ ♥

      Vymazat