Zelená francouzská čočka Puy
Pokud chcete vyzkoušet něco podobného, ale zároveň jiného, bude vám chutnat také tmavozelená francouzská čočka Puy. Tato velkozrnná zelená čočka pocházející z francouzské oblasti Le Puy-en-Velay, ale dnes ji najdete také v Itálii a Severní Americe. Puy čočka má nízký glykemický index. Další výbornou vlastností je, že se nerozvaří, a proto se hodí i do salátů.
Zelená francouzská čočka po indicku
Ingredience:
- 200 g zelené čočky
- 1 větší cibule
- olej
- 1 lžička římského kmínu
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky česnekové pasty
- nastrouhaný zázvor (nebo 1 lžička mletého sušeného)
- sůl
- špetka chilli
- garam masala
- koriandr (příp. petrželka) na ozdobu
Postup:
Zelenou čočku propláchneme a necháme alespoň hodinu namáčet. Poté uvaříme doměkka. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme římský kmín, kurkumu, česnek a zázvor a restujeme dozlatova. Smícháme s uvařenou čočkou, osolíme a na závěr dochutíme garam masalou. Podáváme ozdobené koriandrem. Jako příloha se nejlépe hodí rýže.
https://www.womanonly.cz/zdrava-cerna-cocka-beluga-nenadyma-a-je-hned-hotova/
Leni, prima recept. Tiknu si, díky. Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz
Zdravím Jani, určitě to bude dobré ⚛ ღ ♥
VymazatPromiň Leni já Tě přejmenovala :-)
VymazatDnes jsem měla něco podobného.Říkám tomu orientální čočka
OdpovědětVymazatzase dobrota...nemáš na BabiLenku mejlík chtěla po mě recept a mě se to u ní na blogu nechce psát jelikož psaní na blogu mi dělá problémy :-)
OdpovědětVymazatIvetko nemám ⚛ ღ ♥ tak jí nechej vzkaz u ní na stránkách u komentíku ⚛ ღ ♥
Vymazat