Černá ředkev v naší kuchyni:
Zelenina, která detoxikuje
Černá ředkev není
příliš známá a oblíbená zelenina. Běžně jí v obchodě nedostanete, ale
pokud se rozhodnete si jí vypěstovat na své zahrádce, rozhodně
neprohloupíte. Dokáže zbavit tělo toxinů a pomáhá při žlučových
kamenech. V dnešní době naše tělo přijímá mnoho toxických látek, aniž
bychom si to uvědomovali. Z potravin, z dovážené zeleniny, ovoce,
z kosmetických přípravků, pracích prášků, ale i z nekvalitně barveného,
syntetického oblečení (vstřebáváme škodliviny přes kůži) a ze vzduchu.
Také nadužívání léků je dnes běžné – díky médiím propagujícím
farmaceutické výrobky. Naše játra jsou tedy hodně zatěžována a to nám
způsobuje zdravotní problémy.
Očista pro naše játra
Konzumace černé ředkve se
doporučuje všem, kteří trpí špatnou funkcí jater, která se projevuje
velkou únavou, špatným trávením, zkaženým dechem, bolestí hlavy a žlutým
zabarvením bělma. Samozřejmě detoxikace neuškodí nikomu. Doporučuje se
pít šťávu z černé ředkve nebo jí jíst přibližně dvacet dní při změně
ročního období, kdy jsou naše játra zatěžována nejvíce. Pomáhá také při
nespavosti, při špatném trávení, je močopudná a pomáhá rozpouštět malé
žlučové kaménky.
Pozor! Černá ředkev se nedoporučuje při zvětšené štítné žláze, žaludečních a dvanácterníkových vředech a při průjmech.
Co obsahuje?
Najdeme v ní více vitaminu C než v citronech! Obsahuje také vitamin E, vitaminy skupiny B – B1, B2, B6, z minerálů můžeme zmínit vápník, hořčík, železo, síru, měď, fosfor a draslík.
https://www.jidlo.cz/jidlo/cerna-redkev-v-nasi-kuchyni
To neznám a když se nedá v obchodě sehnat i když si myslím,že jsem ji někde viděla.Na zahrádce si ji už nevypěstuji.
OdpovědětVymazatPřed léty ksem jí na zahradě pěstovala. Myslím si, že někde na trzích bude. pa
Vymazat