7. 2. 2022

 Ostrý fazolový guláš

Ostrý fazolový guláš:

Ingredience


        5 stroužků česnek
        3 ks brambory
        1 ks cibule
        1 konzerva bílé fazole
        2 lžíce olej nebo máslo
        20 dkg uzenina (kabanos, párek)
        2konzervy červené fazole v chilli omáčce
        1 kostka hovězí bujón

                        podle chuti

                          majoránka,   kečup,  kurkuma
                           chilli koření, gulášové koření, mletá sladká paprika ,mletá pálivá paprika
                                                  
                                                            
                                                       podle potřeby zásmažka
Postup přípravy


Cibuli nakrájíme najemno, kabanos na kostičky, oloupané brambory na kousky a na trošce másla nebo oleje vše osmažíme. Osmahlou směs posypeme kořením - gulášové, sladká i pálivá paprika, majoránka, kurkuma a trošku chilli. Podle chuti můžeme přidat kečup. Zalijeme hovězím vývarem a vaříme do změknutí brambor. Mezitím prolisujeme a přidáme pár stroužků česneku. Na konci scedíme červené i bílé fazole (ty v chilli omáčce necedíme), přidáme do guláše a ještě prohřejeme. Podle hustoty zahustíme ostrý fazolový guláš vychladlou zásmažkou. Ostrý fazolový guláš podáváme jako hlavní chod třeba s čerstvým chlebem.

https://www.vareni.cz/recepty/ostry-fazolovy-gulas/

 




                       













 

3 komentáře:

  1. Fazolový guláš mám velmi ráda a dělám si,i syn ho má rád.Akorát já pro sebe ostrý nemůžu.
    Leni,hezký den

    OdpovědětVymazat
  2. Leni, zdravím. Fazolový guláš dělám často, akorát nepoužívám fazole z konzervy, ale uvařím je. A dávám tam mimo klobásy i maso. Je výborný. Ahoj Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravím děvčata, no já bych si ho také dala občas jen ochuitnám, protože mi to nedělá dobře, ale neodoláim.

    OdpovědětVymazat