6. 2. 2022

 

Bylinkové tofu v olivové marinádě:

Bylinkové tofu v olivové marinádě recept 

Ingredience

1 lžičkaolivový olej

bylinková sůl
1 balíčekbylinkové tofu (200 - 250g)

marináda

2 lžícepravá japonská sójová omáčka
7-8 kszelené olivy se sýrovou pastou
3 lžícekrémový jogurt   

Postup přípravy

Na recept použijeme bylinkové tofu, které rozkrájíme na plátky a jen mírně posypeme bylinkovou solí. Připravíme si marinádu. Olivy nastrouháme na jemném struhadle, promícháme se sójovou omáčkou a jogurtem. Plátky tofu potřeme marinádou, uložíme na talíř a zbytkem olivové marinády zalijeme. Necháme stát 30 minut. Bylinkové tofu i s marinádou zprudka osmahneme na lžičce olivového oleje - z obou stran. Stačí 2 - 3 minuty. Bylinkové tofu v olivové marinádě podáváme teplé i studené jako chuťovku. Chutná dobře samotné, ale i s bramborovou kaší jako hlavní chod. Na talíři můžeme tofu dozdobit čerstvou nebo sterilovanou zeleninou, případně olivami.
 

 

4 komentáře:

  1. Leni, tofu jím dost často, ale tepelně neupravuju. Děkuju za inspiraci. Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já jí občas udělám pro manžela dcery. On jí má rád. On nejí maso, občas jen kuřecí nebo krůtí rízečky. Už jsem ho alespoň naučila vývar. hihihi. Nedávno jsem mu dělalaplněné lilky s tofou, zeleninu, trochu rýže a zapekla. Posypala sýrem, bylo to dobré.

      Vymazat
  2. Tofu si také kupuji,poměrně často a recept ráda vyzkouším

    OdpovědětVymazat