Bylinkové tofu v olivové marinádě:
Ingredience
1 lžička | olivový olej | |||
| bylinková sůl | |||
1 balíček | bylinkové tofu (200 - 250g) | |||
marináda | ||||
---|---|---|---|---|
2 lžíce | pravá japonská sójová omáčka | |||
7-8 ks | zelené olivy se sýrovou pastou | |||
3 lžíce | krémový jogurt |
Postup přípravy
Na
recept použijeme bylinkové tofu, které rozkrájíme na plátky a jen mírně
posypeme bylinkovou solí.
Připravíme si marinádu. Olivy nastrouháme na jemném struhadle,
promícháme se sójovou omáčkou a jogurtem.
Plátky tofu potřeme marinádou, uložíme na talíř a zbytkem olivové
marinády zalijeme. Necháme stát 30 minut.
Bylinkové tofu i s marinádou zprudka osmahneme na lžičce olivového oleje
- z obou stran. Stačí 2 - 3 minuty.
Bylinkové tofu v olivové marinádě podáváme teplé i studené jako
chuťovku. Chutná dobře samotné, ale i s bramborovou kaší jako hlavní
chod. Na talíři můžeme tofu dozdobit čerstvou nebo sterilovanou
zeleninou, případně olivami.
Leni, tofu jím dost často, ale tepelně neupravuju. Děkuju za inspiraci. Zdraví Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz
Tak to já jí občas udělám pro manžela dcery. On jí má rád. On nejí maso, občas jen kuřecí nebo krůtí rízečky. Už jsem ho alespoň naučila vývar. hihihi. Nedávno jsem mu dělalaplněné lilky s tofou, zeleninu, trochu rýže a zapekla. Posypala sýrem, bylo to dobré.
VymazatTofu si také kupuji,poměrně často a recept ráda vyzkouším
OdpovědětVymazatJíťo, ona je docela dobrá.
Vymazat