29. 3. 2022

 

Výtečné bagety s mrkvovou pomazánkou:

Výtečné bagety s mrkvovou pomazánkou - postup přípravy

Skvělé jídlo hotové za deset minut. Vsadíme se, že takto chutnou bagetu s pomazánkou jste ještě nikdy nejedli. Připravte si je k snídani nebo k svačině, potřebovat budete jen pár základních ingrediencí.

Ingredience

  • bageta  -  1 ks
  • mrkev  -  1 ks
  • cibule  -  1 ks
  • vejce  -  1 ks
  • feta  -  90 g
  • máslo  -  20 g
  • olej  -  dle potřeby
  • mletá paprika  -  1 lžička
  • sůl  -  dle chuti
  • pepř  -  dle chuti KROK

    Nejprve uvařte jedno vajíčko natvrdo. Vezměte čerstvou bagetu a nakrájejte ji na přibližně stejně tenké plátky. Na rozpálené pánvi rozpusťte větší kousek másla a na mírném ohni smažte kousky bagety z obou stran dozlatova, nesmí se ale připálit. Po osmažení je sejměte z pánve a pánev vyčistěte, případně si vezměte novou.

    2. KROK

    Cibuli nakrájejte na malé kostičky. Na slunečnicovém oleji osmažte cibulku, aby zesklovatěla. Mrkev nastrouhejte na hrubším struhadle. Přidejte ji do pánve k cibuli a promíchejte. Cibulovo-mrkvovou směs odložte do misky, přidejte k ní sůl a pepř podle chuti a opět dobře promíchejte. Koření raději přidejte zpočátku méně, později můžete pomazánku dochutit.

    3. KROK

    Struhadlo dobře potřete slunečnicovým olejem a nastrouhejte na něm sýr feta. Olej způsobí, že se sýr nebude tolik ulpívat na struhadle. Pokud nemáte sýr feta, můžete použít i balkánský sýr. Poté nastrouhejte i uvařené vejce. Vejce i sýr přidejte k mrkvi s cibulí, přisypte mletou papriku a mixérem vše rozmixujte do hladké pomazánky. Pak vezměte opečenou bagetu a pomazánkou namažte jednotlivé kousky.

    4. KROK

    Pokud budete připravovat víc baget najednou, upravte množství ingrediencí podle potřeby. Tato svačinka je nejen velmi chutná, ale také zdravá a s radostí si na ní pochutnají i děti. Hotové bagetky můžete ještě ozdobit rozkrojeným cherry rajčátkem, čerstvou bazalkou nebo plátkem tvrdého sýra. Tuto báječnou pomazánku můžete použít i na slavnostní chlebíčky nebo na opečený celozrnný chléb.

     

4 komentáře:

  1. Leni,to vyzkoušim.Hodi se to i na svatečni pohoštěni.Zase by byla změna.Syn ma v dubnu 50 a to uz jsem puvodně myslela,že bude mit oslavu u sebe v domku.Bohužel bude u nas.Tak přemyšlim co připravim,ale ona mi pomůže jeho přiteljyně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš Jíťo, tak už máš inspiraci. Určitě to bude dobré. pa hezký den.

      Vymazat