Domácí výborná ostrokyselá polévka na asijský způsob:
Domácí výborná ostrokyselá polévka na asijský způsob - postup přípravy
Asijská kuchyně zdomácněla i ve střední Evropě. Sice jsme si tamější recepty poněkud poupravili, nicméně jsme si v nich našli zalíbení. Proto sem tam nový recept určitě skvěle oživí náš jídelníček a zejména během chladného zimního období pořádně prohřeje naše zmrzlé kosti. Nechte se inspirovat receptem na ostrokyselou čínskou polévku, která roztaje i toho nejzamrzlejšího sněhuláka.Ingredience
- kuřecí prsa - 500 g
- zázvor - 5 cm
- nové koření - 1 hrstička
- celý pepř - 1 hrstička
- bobkový list - 1 ks
- česnek - 2 stroužky
- cibule - 1 ks
- sůl - dle chuti
- sójová omáčka - 100 ml
- mražená zeleninová směs Wok - 1 balení
- nakládané bambusové výhonky - 4 plátky
- rajčatový protlak - 200 ml
- sladkokyselá chilli omáčka - dle chuti
- vejce - 1 ks
- (rýžový) ocet - 2 lžíce
- škrob - 2 lžíce
-
olej -
dle potřeby
KROK
Oloupejte cibuli a česnek a očistěte kuřecí prsíčka. Do hrnce nalijte dva litry vody a vložte rozdělená kuřecí prsíčka. Přidejte celou oloupanou cibuli, dva stroužky česneku a jeden bobkový list. Oloupejte kousek zázvoru a vhoďte ho do hrnce. Přidejte trochu soli a nechte asi hodinu na mírném ohni probublávat.
2. KROKKdyž je vývar hotový, vyjměte z něj cibuli, zázvor a kuřecí maso a zbytek slijte přes sítko. Do hrnce nalijte trochu oleje a rozehřejte ho na kamnech. Nechte povolit zmrazenou zeleninovou směs, vysypte ji ze sáčku na prkénko a ostrým nožem ji rozsekejte na menší kousky. Pak zeleninu vsypte do hrnce s horkým olejem a za občasného míchání nechte restovat, dokud se ze zeleniny neodpaří veškerá voda a na povrchu se mírně neopeče.
3. KROKBambusové výhonky vylovte z nálevu a nechte je okapat. Nakrájejte je na menší proužky a vhoďte je do hrnce se zeleninou. Stejně tak rozkrájejte uvařený zázvor a přihoďte ho do směsi. Vše promíchejte a pokračujte v restování. Když je zelenina dostatečně opečená, přilijte k ní sójovou omáčku a promíchejte a nechte ji trochu odpařit. Pak přidejte rajčatový protlak a trochu sladkokyselé chilli omáčky. Směs promíchejte, nechte chvilku společně probublat a zalijte ji scezeným vývarem. Promíchejte a nechte vařit.
4. KROKNakrájejte na jemné kostičky uvařená kuřecí prsíčka a vhoďte je do hrnce s polévkou. Vyklepněte jedno vajíčko, vidličkou ho důkladně rozšlehejte a za stálého míchání ho tenkým proužkem vlijte do polévky. Do misky vložte dvě vrchovaté lžíce kukuřičného škrobu, zalijte ho vodou a dobře rozmíchejte na homogenní, hladkou a tekutou směs, kterou přilijte do hrnce s polévkou na zahuštění. Ještě chvilku provařte a můžete podávat.
https://varimedobroty.cz/recept/domaci-vyborna-ostrokysela-polevka-na-asijsky-zpusob/
Dala bych si 😄😄😄
OdpovědětVymazatJindří to já také, mám polévky ráda.
VymazatTyhle polévky màm ráda, mňam. Měj se hezky, Leni. Zdraví Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz
Zdravím Leni, já také.
VymazatTak tu bych si dala hned.
OdpovědětVymazatJíťo já také.
Vymazat