7. 4. 2022

 

Kuřecí maso po asijsku s dýňovým salátem:

Kuřecí maso po asijsku s dýňovým salátem - postup přípravy

Pokud jste dostali chuť na oběd, který svým vzhledem a chutí bude připomínat ty z prestižních restaurací, nyní máte možnost si jej udělat. Kuřecí stehenní řízky se díky kvalitní marinádě jednoduše rozplývají na jazyku a dýňový salát jen podtrhuje jejich úžasnou chuť.

Maso

Salát

  • Dýně  -  1 střední kus
  • Kopr  -  několik snítek
  • Jablečný ocet  -  1 polévková lžíce
  • Slunečnicový olej  -  1 polévková lžíce
  • Granulovaná hořčice  -  1 lžička
  • Cibule  -  1 kus
    1. KROK

    Stehna vykostěte tak, abyste získali 6 stehenních řízků i s kůží. Důkladně maso očistěte a případně z něj odkrojte části, které se vám nelíbí. Z obou stran je dochuťte solí a pepřem, rukama do nich koření vetřete. Oloupejte cibule a nakrájejte je na céčka. Vymačkejte z nich šťávu v rukou a poté je umístěte do pevného igelitového sáčku.

    2. KROK

    Kousky okořeněného masa začněte vrstvit na cibuli v sáčku a poté dejte další vrstvu cibule. Nakonec do sáčku přilijte sójovou omáčku, sáček zavažte a všechny suroviny v něm zlehka promíchejte protřepáním sáčku. Poté jej umístěte do lednice a nechejte marinovat do druhého dne.

    3. KROK

    Po dni maso vyndejte z lednice a oddělte jej od cibule. Na pánvi si rozehřejte menší množství rostlinného oleje a maso na něj dejte smažit vždy z jedné strany na pět minut. Rozdělte si množství na polovinu, tedy tři na tři. Během smažení zakryjte maso pokličkou.

    4. KROK

    Maso vyjměte z pánve a do pánve umístěte cibuli, která doteď ležela v sáčku. Nechejte ji chvíli prosmažit a poté na ni položte všech šest kusů masa. Pánev přikryjte pokličkou a ještě alespoň deset minut je nechejte opékat ve vlastní šťávě a šťávě z marinované cibule.

    5. KROK

    Mezitím se vrhněte na přípravu dýňového salátu. Jednu menší cibuli oloupejte a nakrájejte ji na céčka. Dávejte si pozor, abyste to s množstvím nepřehnali, výrazná cibulová chuť by mohla zničit celý salát. Dýni nakrájejte na menší půlměsíčky a poté nasekejte kopr. Ochuťte solí a černým pepřem a přidejte slunečnicový olej, jablečný ocet a hořčici. Suroviny důkladně promíchejte a nechejte marinovat okolo deseti minut.

    6. KROK

    Po uplynulých deseti minutách zkontrolujte, jestli je maso hotové. Pokud ano, tak jej naservírujte na talíř spolu se salátkem z dýně. Dle chuti můžete na talíř přidat i smaženou cibulku. Dobrou chuť!


     
  • https://varimedobroty.cz/recept/kureci-maso-po-asijsku-s-dynovym-salatem/ 

6 komentářů:

  1. Leni, to bych si s chutí dala. Včera večer mě honila příšerná mlsná, ale vzhledem k tomu, že jsem nic nenašla, tak jsem se napila vody a šla spát. A teď už zas v pohodě, jdu si odšťavnit zas svůj řapíkatý celer a uvařit vločky. Hezký den. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky Leni, no tak to jsi tu mlsnou vyřešila rychle. Znám tyto chutě, člověk neví co by dal do pusy. Prima den.

      Vymazat
  2. Hmmm to může být dobré Leni ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle musí být velká ňamka.To bych zkusila.

    OdpovědětVymazat