8. 4. 2022

 

Německé zelí s červenou řepou, mrkví a jablkem:

 

Německé zelí s červenou řepou, mrkví a jablkem - postup přípravy

Zelí k pečenému masu je takřka neodmyslitelnou přílohou. Pokud jste zvyklí jenom ohřát zelí naložené ve sklenici, případně ho lehce dochutit a zahustit, pak si velmi zjednodušujete – a hlavně ochuzujete život. Chuťový zážitek ze zelí může být mnohonásobně bohatší. Přitom práce vám to nedá o mnoho více než to klasické. Stačí jen přidat navíc pár neobvyklých surovin.

Ingredience

 

Přilijte 100 mililitrů vody, zakryjte pokličkou a 30 minut duste.

Po půl hodině přidejte ke směsi celý hřebíček, mletý černý pepř a trochu soli a všechny ingredience vzájemně důkladně promíchejte.

Zelené jablko oloupejte ze slupky a na hrubém struhadle z něj ostrouhejte dužninu, kterou následně přidejte do pánve se zelím a zeleninou. Promíchejte a vařte dalších 5 minut.

Hotové zelí servírujte čerstvé spolu s pečeným masem, bramborovými knedlíky či s haluškami.

Dobrou chuť.

https://varimedobroty.cz/recept/nemecke-zeli-s-cervenou-repou-mrkvi-a-jablkem/ 

4 komentáře:

  1. Tohle dělá synova přítelkyně a moc mi to chutná

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě je to výborné ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle může být příjemná změna, určitě mňamka. Ahoj Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Říkala jsem si, že někdy vyzkouším. Dobrou noc.

    OdpovědětVymazat