Velikonoční sýrová nádivka bez masa & bez pečiva:
Co by to bylo za Velikonoce bez nádivky? Pokud ovšem chcete tradiční kuchyň trochu odlehčit, vyzkoušejte originální vegetariánskou nádivku plnou čerstvé zeleniny a sýru, zapráší se po ní stejně jako po té z rohlíků a uzeného!
Ingredience
- 250 g brokolice
- 125 g květáku
- 125 g zeleného chřestu
- 3 vejce
- 100 g polohrubé mouky
- 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
- 1 lžička muškátového oříšku
- sůl
- 60 ml smetany na vaření 12%
- 4 stroužky česneku
- 150 g sýru ementálského typu
- tuk na vymazání
- hrubá mouka na vysypání
Postup
Krok 1: Troubu předehřejte na 180 °C. Očištěnou brokolici a květák nakrájejte na kousky (nebo použijte mrazené) a nechte asi 3 minuty povařit ve slané vodě. Poté prudce zchlaďte a nechte okapat. To samé udělejte s chřestem, který nezapomeňte zbavit tužších konců.
Krok 2: Z vajec oddělte bílky a vyšlehejte je se špetkou soli do tuhého sněhu. Mouku smíchejte s kypřicím práškem, muškátovým oříškem, malou lžičkou soli a poté promíchejte s připravenou zeleninou. Žloutky smíchejte se smetanou, prolisovaným česnekem a přilijte k moučné směsi.
Krok 3: Přidejte polovinu sýru a dobře promíchejte. Směs přendejte do vymazaného a moukou vysypaného pekáče. Poté ji pokryjte vyšlehaným sněhem a posypte zbylým sýrem. Pečte cca 50 minut. Na závěr můžete nádivku ozdobit čerstvými klíčky, třeba brokolice.
Podle chuti můžete do nádivku přidat i čerstvé bylinky, jako je medvědí česnek, kopřivy, petržel nebo třeba pažitku.Tip: Sníh klidně opatrně zamíchejte přímo do zeleninové směsi.
Ahoj Leni, tak ta u nás nebude, syn a Jani nejí sýr, smetanu, mouku... Já udělám kuřata s klasickou nádivkou s kopřivama, a co uvařím jim nevím, je to těžký... Měj se hezky, pa Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz
Já o této přemýšlím, že bych jí Udělala Honzíkovi, protože ten nejí uzené ⚛ ღ ♥ tak asi budu dělat dve ⚛ ღ ♥
OdpovědětVymazatTa bude asi zdravá, ale uzené je uzené , hihihihi
OdpovědětVymazatHi hi hi přesně tak
VymazatAsi by mě chutnala.To je hlavně pro moji sestru,která nejí maso
OdpovědětVymazatJíťo, já bude dělat klasiku s uzeným, ale tuto možná udělám Honzíkovi, ten také nejí maso. Uvidím. papa
Vymazat