Patatas bravas – jednoduchý recept:
Zařaďte toto klasické tapas jídlo do svého repertoáru – jsou to jednoduše brambory v pikantní rajčatové omáčce.
Příprava
- Příprava: 30-35 minut
- Doba vaření: 50 minut
- Počet porcí: 10-12 jako příloha
- Obtížnost: Snadné
Ingredience
Na omáčku
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 malá cibule nakrájená nadrobno
- 2 nasekané stroužky česneku
- 227 g plechovky nakrájených rajčat
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžičky sladké papriky
- špetka chilli
- špetka cukru
- nasekaná čerstvá petrželka na ozdobu
Na brambory
- 900 g brambor nakrájených na malé kostičky
- 2 lžíce olivového oleje
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a asi 5 minut na něm smažíme cibuli, dokud nezměkne. Přidáme česnek, nakrájená rajčata, rajčatový protlak, sladkou papriku, chilli, cukr a špetku soli a za občasného míchání přivedeme k varu. Snížíme teplotu na minimum a vaříme 10 minut, dokud se nerozvaří. Lze uchovávat v chladu až 24 hodin.
- Předehřejeme troubu na 200 °C (horkovzdušnou) nebo na 180 °C (plynovou). Brambory osušíme kuchyňským papírem, pak je vyklopíme do pekáče a zalijeme olivovým olejem a trochou koření. Pečeme 40-45 minut, dokud nebudou brambory křupavé a zlatavé. Nandáme je na talíře a přelijeme rajčatovou omáčkou. Při podávání je posypeme čerstvou petrželkou.
Mňam dala bych si :-) Já se teď musím opět krotit Leni, jelikož jdu v pátek zase na odběry už teď mám opět nerva hihi
OdpovědětVymazatTak ať jsou výsledky OK.
VymazatNa tom bych si určitě pochutnala.
OdpovědětVymazatHezký večer Leni
To já také Jíťo, prima víkend.
VymazatZajímavé jídlo, pro mě neznámé ♥ Já se žívím tím nezdravým ♥
OdpovědětVymazatTo máš fuk Květunko ⚛ ღ ♥
Vymazat