2. 8. 2022

 

Nejlepší grilovaný kukuřičný klas – recept:


Kdo by nemiloval kukuřičné klasy? S naším receptem si můžete snadno a rychle připravit vynikající grilovaný kukuřičný klas doma.

Příprava

  • Příprava: 25 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Celkem: 50 minut

Ingredience na klasy

  • 8 kukuřičných klasů
  • Sůl

Ingredience na omáčku

  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 malé červené cibule, nakrájené nadrobno
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžičky španělské papriky
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 1 lžička opražených kmínových semínek
  • 1 polévková lžíce chilli
  • 1/2 šálku vody
  • 1 a půl tyčinky nesoleného másla, mírně změklého
  • 1 lžička worcesterové omáčky
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Ingredience na bylinkové máslo

  • 2 tyčinky nesoleného másla
  • 1/4 šálku nasekaných čerstvých bylinek (bazalka, pažitka nebo estragon)
  • 1 lžička soli
  • Čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Rozehřejte gril na střední teplotu. Vnější slupky stáhněte dolů ke dnu klasu. Z každého kukuřičného klasu ručně odstraňte vlákna. Sklopte slupky zpět na místo a vložte kukuřičné klasy na 10 minut do velké mísy se studenou vodou a 1 lžící soli.
  2. Omáčka na grilování: Na středně velké pánvi rozehřejte olej, až se z něj bude téměř kouřit. Přidejte cibuli a vařte ji 2 až 3 minuty, dokud nezměkne. Přidejte česnek a vařte 30 sekund. Přidejte papriku, kajenský pepř, kmín a prášek chili a vařte 1 minutu. Přidejte 1/2 šálku vody a vařte, dokud směs nezhoustne a voda se nezredukuje. Nechte mírně vychladnout.
  3. Směs vložte do kuchyňského robotu, přidejte směs koření a worcesterovou omáčku a zpracujte do hladka. Dochuťte solí a pepřem, směs vyškrábněte do malé misky, přikryjte a dejte do chladničky alespoň na 30 minut, aby se chutě spojily. Před podáváním uveďte směs do pokojové teploty.
  4. Vyjměte kukuřici z vody a setřeste přebytečnou vodu. Kukuřici položte na gril, zavřete kryt a grilujte 15 až 20 minut, každých 5 minut ji otočte, nebo dokud zrna po propíchnutí nožem nezměknou. Odstraňte slupky a konzumujte na klasu nebo vyjměte zrna. Podávejte s omáčkou a/nebo bylinkovým máslem. Kukuřici potřete ještě horkou.

https://www.receptik.cz/grilovany-kukuricny-klas/

 

4 komentáře:

  1. na grilu mám ráda snad všechno hihi...díky Leni a hlavně se opatruj opět máme tropy :-)

    OdpovědětVymazat