Tarhoňa s vepřovým masem:
I vám se stalo, že jste na dovolené ochutnali báječné jídlo, které jste si zamilovali tak, že jste si ho začali připravovat doma? Vyzkoušejte s námi recept na tarhoňu s vepřovým masem.
- 400 g tarhoni
- 4 plátky vepřové kýty
- 1 lžíce oleje
- grilovací koření
- pepř
- sůl
Na zelný salát
- 1/4 hlávky hlávkového zelí
- 2 mrkve
- šťáva z jednoho citronu
- sůl
- cukr
Postup
01.
Nejprve na pánvi, na lžíci oleje, opražte tarhoň, až je dozlatova opražená, vsypte ji do vroucí vody (na 400 gramů je ideální 800 ml vody) a vařte, dokud se veškerá voda nevyvaří. Za tu dobu by měly těstoviny krásně změknout. Hotové těstoviny už neproplachujte, ztratily by charakteristickou opečenou chuť.
02.
Mezitím na pánvi opečte okořeněné a osolené plátky masa. K tomuto pokrmu se dokonale hodí zelný salát – nastrouhejte zelí a mrkve na jemno, promíchejte, dochuťte šťávou z citronu, solí a cukrem.
https://www.prozeny.cz/clanek/tarhona-s-veprovym-masem-od-ilony-46859
Leni, zase dobrota... Já dnes budu dělat rizoto. Hezký víkend přeju, Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz
Dala jsem se dnes do oken a vyndala zmrazáku plné br. knedlíky s uzeným. Tak mám vařeno ⚛ ღ ♥
VymazatAni bych to s masem nemusela.
OdpovědětVymazatHezký večer Leni
Také si dám někdy i bez masa ⚛ ღ ♥
VymazatPro mě je to neznáme jídlo ♥
OdpovědětVymazatMě zaujal ten název ⚛ ღ ♥
OdpovědětVymazat