25. 11. 2022

 

Tarhoňa s vepřovým masem:

 

I vám se stalo, že jste na dovolené ochutnali báječné jídlo, které jste si zamilovali tak, že jste si ho začali připravovat doma? Vyzkoušejte s námi recept na tarhoňu s vepřovým masem.

  • 400 g tarhoni
  • 4 plátky vepřové kýty
  • 1 lžíce oleje
  • grilovací koření
  • pepř
  • sůl
Na zelný salát
  • 1/4 hlávky hlávkového zelí
  • 2 mrkve
  • šťáva z jednoho citronu
  • sůl
  • cukr

    Postup

    01.

    Nejprve na pánvi, na lžíci oleje, opražte tarhoň, až je dozlatova opražená, vsypte ji do vroucí vody (na 400 gramů je ideální 800 ml vody) a vařte, dokud se veškerá voda nevyvaří. Za tu dobu by měly těstoviny krásně změknout. Hotové těstoviny už neproplachujte, ztratily by charakteristickou opečenou chuť.

    02.

    Mezitím na pánvi opečte okořeněné a osolené plátky masa. K tomuto pokrmu se dokonale hodí zelný salát – nastrouhejte zelí a mrkve na jemno, promíchejte, dochuťte šťávou z citronu, solí a cukrem.

    https://www.prozeny.cz/clanek/tarhona-s-veprovym-masem-od-ilony-46859 

 

6 komentářů:

  1. Leni, zase dobrota... Já dnes budu dělat rizoto. Hezký víkend přeju, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dala jsem se dnes do oken a vyndala zmrazáku plné br. knedlíky s uzeným. Tak mám vařeno ⚛ ღ ♥

      Vymazat
  2. Ani bych to s masem nemusela.
    Hezký večer Leni

    OdpovědětVymazat
  3. Mě zaujal ten název ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat