Vodníkův česnek a česnek v oleji
Česnek také můžete oloupat a vložit do čistě vymyté sklenice, kde jej pak zalijete slanou vodou. Občas česnek změní barvu a většinou se zbarví dozelena, což nijak neovlivní jeho chuť. Uzavřené sklenice uložíte na temné a chladné místo. V tomto případě je můžete dát i do lednice. Takto upravený česnek využijete nejvíce při vaření do různých pokrmů. Vůni česneku zachováte, pokud jej oloupete a jednotlivé stroužky česneku vložíte do láhve s bylinkami a rostlinným olejem. Aromatický olej se hodí do salátů a k přípravě masa pro pečení či grilování.
Umletý česnek nejen do polévek
Oloupaný česnek můžete umlít nebo utřít nožem, promíchejte ho se solí a silou jej natlačte do čistých skleniček. Míchejte v poměru jeden kilogram česneku s jedním kilogramem soli. Nezapomeňte skleničky velmi pevně uzavřít. Takto upravený česnek je vhodný do polévek, k potření masa na pečení anebo třeba i na řízky a do dalších pokrmů. Při jeho použití ale musíte myslet na to, že je již smíchán se solí, abyste pokrmy nepřesolili.
Leni zdravím. Dříve jsem česnek jedla samotný. Nebo jsem ho pila rozmačkaný ve vodě s citrónem :o). Teď mě to nedělá dobře na žaludek. Ahoj Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz
Ahojky Leni, mám ho ráda, ale musím opatrně, stejný problém jako u Tebe. Hezké dny ⚛ ღ ♥
VymazatJá mám nejvíc ráda česnek na topinkách , není špátný i v nekterých jidlech . První recept neznám , druhý jsem dříve dělávala
OdpovědětVymazatJééééé topinky mám také ráda, prima večer ⚛ ღ ♥
VymazatLeni já hodně používám česnek i když někdy mi je po něm těžko a na topinkách mňamka :-)
OdpovědětVymazatHi hi hi mám to také tak, ale už se mírním ⚛ ღ ♥
Vymazat