7. 4. 2024

 

Nebeský zákusek Mraky: 

Na tento skvělý recept se nechytá ani větrník z cukrárny:

Připravte si nebeský zákusek “Mraky”, který svou lahodností zastíní i nejlepší větrníky z cukrárny. Tento výjimečný zákusek kombinuje křehkost odpalovaného těsta s jemností krému a našlehané šlehačky, což vytváří nezapomenutelný chuťový zážitek. Ideální k dopolední kávě nebo jako hvězda na slavnostním stole, zákusek “Mraky” je jistotou nadšení mezi vašimi hosty.

Co budeme potřebovat:

  • Voda: 1/4 l
  • Hera: 150 g
  • Hladká mouka: 150 g pro těsto + 120 g pro krém
  • Vejce (velikost M): 6 ks
  • Mléko: 1/2 l
  • Moučkový cukr: 140 g
  • Vanilkový cukr: 1 balení
  • Máslo: 1 balení
  • Rum: podle chuti
  • Šlehačka na šlehání: 400 – 500 ml
  • Čokoláda: 150 – 200 g

    Postup:

    1) Příprava těsta: Hera a vodu dáme do hrnce a přivedeme k varu, aby se tuk úplně rozpustil. Po rozpuštění tuku odstavíme z ohně a přimícháme mouku. Těsto vypracujeme do hladka a na mírném ohni ho ještě chvíli zahřejeme. Necháme vychladnout.

    2) Odpalované těsto: Do vychladlého těsta postupně zapracujeme vejce a za pomocí mixéru vytvoříme hladké těsto, které rozetřeme na vymazané plechy a uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 23 minut, nebo dokud není těsto zlatavé.

    3) Krém: V hrnci smícháme mléko, vanilkový cukr a mouku, aby nezůstaly hrudky. Přidáme moučkový cukr a za stálého míchání zahříváme, dokud směs nezhoustne. Po zchladnutí do krému vmícháme změklé máslo a vyšleháme. Dle chuti můžeme přidat rum.

    4) Sestavení zákusku: Na jeden plát upečeného těsta rovnoměrně rozetřeme krém, přiklopíme druhým plátem a polijeme rozpuštěnou čokoládou. Dáme ztuhnout do chladu.

    5) Dokončení: Na těsto s krémem a čokoládou navrstvíme ušlehanou šlehačku a přiklopíme kousky nakrájeného těsta. Znovu polijeme čokoládou a necháme v chladu ztuhnout, nejlépe přes noc.

    Závěr

    Zákusek “Mraky” je nyní připraven k servírování. Jeho lehkost, krémovost a bohaté vrstvy těsta, krému a šlehačky nadchnou každého milovníka sladkého. Tento zákusek je dokonalým doplňkem k vaší kávě nebo jako slavnostní dezert, kterým ohromíte své hosty na jakékoli oslavě.

    https://primainspirace.cz/2024/03/28/nebesky-zakusek-mraky/?fbclid=IwAR09F9dRhA-7inOXNMMGdHc1TEg-hR5zxFBKJR2UO83hXDZH0Rw_g__5p5k_aem_AU0YvlouvcW77gEGA86ZIh5ffZlOma1aVelcPCga3RCifXkaG7dxpD51pCBwsUgELICtrayQZjFAvUntwHSdZp38
     

6 komentářů:

  1. Leni,tuhle buchtu jsem viděla možná na Youtube a chystám se ji brzy péct.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jíťo, také mě láká ⚛ ღ ♥ bude to dobrota. Maminka je dělávala, ale její receptík jsem nenašla.

      Vymazat
  2. Mraky Leničko mám,ale úplně jiný recept...tento neznám :-) to musí být dobrota.🌼🌻

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že maka je dělala také jinak , ale receptík už není, nikde jsem ho nenašla. ono je to asi pracné ⚛ ღ ♥

      Vymazat
  3. Tak to vypadá velice chutně, hned bych si dala, jsem milovník sladkého :) Přeji krásné jarní dny, Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za návštěvu a milé komentáře. Hezké jaro ⚛ ღ ♥ Je to dobrota ⚛ ღ ♥

      Vymazat