28. 4. 2024

 

Stifado - řecká alchymie (podle mě) 

 Tradiční řeckou kuchyní inspirovaný recept na pomalu vařené hovězí maso v rajčatech se spoustou aromatického koření a česneku. Maso pomalením zjemní a v omáčce dokonale vyniknou chutě koření snoubené s červeným vínem. Už jen ten mořský vánek. 

Stifado - řecká alchymie (podle mě)

Suroviny

10 porcí

Postup přípravy

    1.  

    Stifado se v Řecku připravuje i ze skopového, jehněčího. Jamie Oliver doporučuje maso na stifado předem marinovat v lednici 12 h.

G
M
T
Y

2 komentáře:

  1. To je opravdu alchymie.Jenom toho koření,co se tam dává.
    Je to hodně lákavé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky Jíťo, dělala jsem ho na víkend. Je to výborné. Dělá se to pomalu, ale jedenáct hodin jsem to nedělala pouze 9,5 hod. Příloha byla rýže. pa hezký nový týden.

      Vymazat