Brambory jachni s čerstvou cibulkou (šalotkou)
Brambory jsou v řecké kuchyni velice oblíbené. Přidávají se do různých zeleninových, ale i masových, jídel a pečou se v troubě na pekáčcích s různými šťávami.
Ingredience:
1 kg brambor
1 sklenka oleje
3-4 rajčata
3-4 jemně nasekané petrželky
3-4 čerstvé šalotky (jarní cibulka)
3-4 stroužky česneku
sůl
pepř
1 lžička cukru
Postup:
Do hrnce s olejem přidáme propasírovaná rajčata se sklenkou vody.
Omyté a očištěné brambory nakrájené na plátky (jako pomeranče) smícháme se solí, pepřem, zelenou petrželkou, česnekem, nadrobno nakrájenou cibulkou a lžičkou cukru.
To vše přidáme do hrnce s olejem a rajčaty, uvedeme do varu a necháme bublat, dokud nejsou brambory měkké. Je-li třeba, ještě trochu podlijeme vodou.
Podáváme k různým masům.
https://www.novakuchyne.cz/2022/03/24/brambory-jachni-s-cerstvou-cibulkou-salotkou/
Brambory mám ráda,recept je to zajímavý.
OdpovědětVymazatLeni,hezký víkend
Pěkný večer Jíťo, určitě budou výborné.
OdpovědětVymazatDálší zajímavý recept Leničko♥
OdpovědětVymazatČetla jsem knihu o Řecku a tam jsem se o těchto pokrmech právě dočetla.
Vymazat