3. 5. 2024

 

Brambory jachni s čerstvou cibulkou (šalotkou)

Brambory jsou v řecké kuchyni velice oblíbené. Přidávají se do různých zeleninových, ale i masových, jídel a pečou se v troubě na pekáčcích s různými šťávami.

Ingredience:
1 kg brambor
1 sklenka oleje
3-4 rajčata
3-4 jemně nasekané petrželky
3-4 čerstvé šalotky (jarní cibulka)
3-4 stroužky česneku
sůl
pepř
1 lžička cukru

Postup:
Do hrnce s olejem přidáme propasírovaná rajčata se sklenkou vody.

Omyté a očištěné brambory nakrájené na plátky (jako pomeranče) smícháme se solí, pepřem, zelenou petrželkou, česnekem, nadrobno nakrájenou cibulkou a lžičkou cukru.

To vše přidáme do hrnce s olejem a rajčaty, uvedeme do varu a necháme bublat, dokud nejsou brambory měkké. Je-li třeba, ještě trochu podlijeme vodou.

Podáváme k různým masům.

https://www.novakuchyne.cz/2022/03/24/brambory-jachni-s-cerstvou-cibulkou-salotkou/ 

4 komentáře:

  1. Brambory mám ráda,recept je to zajímavý.
    Leni,hezký víkend

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný večer Jíťo, určitě budou výborné.

    OdpovědětVymazat
  3. Dálší zajímavý recept Leničko♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Četla jsem knihu o Řecku a tam jsem se o těchto pokrmech právě dočetla.

      Vymazat