29. 11. 2024

 

Růžičková kapusta na smetaně
Ingredience:

500 g                      kapustiček      

50 gmásla
2 dlmléka
2 dlsmetany

pepř


sůl
voda


 


 
Postup:

1. Oprané kapustičky ovaříme ve slané vodě, pak je necháme důkladně okapat
2. Kapustičky krátce opečeme na másle, zalijeme mlékem, když mléko vsákne, přidáme smetanu
3. Okořeníme pepřem, podle chuti osolíme a můžeme podávat.

Doporučení:

Takto připravené kapustičky servírujeme k pečenému nebo vařenému masu. Lze je také servírovat jen tak s krajíčky opečené bílé veky.

https://www.receptyonline.cz/recept/jidlo/ruzickova-kapusta-na-smetane/ 

      

4 komentáře:

  1. To zkusím.Už tuhle jsem si ji chtěla koupit,mám na ni chuť,dlouho jsem ji nedělala.Manžel ji ovšem nejí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou dobré, ne, že bych je vařila často, ale občas si je udělám.

      Vymazat