28. 11. 2024

 

Vepřová panenka v listovém těstě

panenka-v-teste-1100x618.jpg

Suroviny

vepřová panenka
800 g
listové těsto
1 balíček
olivový olej
dle potřeby
sušená petrželová nať
dle chuti
hladká mouka na vál
dle potřeby
vejce na potření
1 ks
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Vepřové maso odblaníme a rozdělíme na 4 stejné části asi po 200 g, každou potřeme trochou oleje, osolíme a posypeme sušenou petrželkou. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a rozdělíme ho na 4 stejné čtverce. Na každý čtverec položíme jeden kus ochuceného masa. Protilehlé cípy těsta přeložíme přes ochucené maso a dobře je k sobě přitiskneme, aby se těsto při pečení nerozevíralo, maso zůstalo uvnitř šťavnaté a nevysušovalo se. Připravené balíčky potřeme na povrchu rozšlehaným vejcem a přeneseme je na plech pocákaný studenou vodou. Vložíme je do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut dozlatova. K takto připravenému masu nemusíme již podávat přílohu, stačí zeleninová obloha.

https://www.femina.cz/veprova-panenka-listovem-teste/ 

4 komentáře:

  1. Já dělám panenku o svátcích,pokud si na mě vnuk zase něco jiného nevymyslí,

    OdpovědětVymazat
  2. Moc často jí nědělám, ale zkusila jsem jí v těstě, byla dobrá.

    OdpovědětVymazat