Kubánské picadillo recept
Picadillo je tradiční kubánské jídlo, které se připravuje z mletého masa a je proslulé svou jedinečnou chutí a vůní evokující Karibik. Toto pokrm je skvělou volbou pro všechny, kdo si chtějí vychutnat kulinářské okouzlení tohoto regionu. Když si ho připravíte, poslechněte si salsu a relaxujte s doutníkem, což ještě více umocní atmosféru kubánské kultury.
Ingredience receptu
- 1 lžíce olej, rostlinný nebo olivový
- 1 ks cibule, oloupaná a nakrájená
- 1/2 ks zelená paprika, nakrájená
- 3 stroužky česnek
- 750 g mleté maso, s převahou hovězího
- 75 ml bílé víno
- 400 g krájená rajčata, konzervovaná
- 120 ml voda
- 60 g rajský protlak
- 1 hrst olivy, plněné, nakrájené na plátky
- 1 hrst sušené rozinky
- 1 lžička oregano, sušené
- 1 lžička římský kmín, mletý
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Způsob přípravy
Na tlustostěnném hrnci zahřejte olej. Přidejte cibuli, papriku a česnek. Smažte za občasného míchání, dokud zelenina nezměkne a nevydá své aroma.
Přidejte maso a opékejte ho s mícháním vařečkou asi 4 až 5 minut, dokud mírně nezhnědne. Pokud maso uvolní příliš mnoho tuku, odeberte ho a využijte jinak.
Přidejte rajčata a vařte je, dokud nezměknou, přičemž je během vaření mačkejte vařečkou. Poté přilijte víno, vodu a přidejte rajčatový protlak. Vše důkladně promíchejte a přiveďte k varu. Nakonec vmíchejte olivy, rozinky, oregano a římský kmín.
Zmenšete výkon a vařte směs 15 až 20 minut, dokud neztuhne. Osolte a opepřete. Picadillo podávejte teplé, skvěle se hodí s čerstvým pečivem nebo rýží.
Leni,tohle jídlo by mi chutnalo.Docela změna.Z mletého masa peču akorát sekanou a někdy karbenátky.
OdpovědětVymazatRecept si uložím
Ahojky Jíťo, myslím si, že to bude dobré. Určitě receptík vyzkouším ⚛ ღ ♥
Vymazat