3. 6. 2025

 

Kubánské picadillo recept

Kubánské picadillo

Picadillo je tradiční kubánské jídlo, které se připravuje z mletého masa a je proslulé svou jedinečnou chutí a vůní evokující Karibik. Toto pokrm je skvělou volbou pro všechny, kdo si chtějí vychutnat kulinářské okouzlení tohoto regionu. Když si ho připravíte, poslechněte si salsu a relaxujte s doutníkem, což ještě více umocní atmosféru kubánské kultury.

Ingredience receptu

  • 1 lžíce olej, rostlinný nebo olivový
  • 1 ks cibule, oloupaná a nakrájená
  • 1/2 ks zelená paprika, nakrájená
  • 3 stroužky česnek
  • 750 g mleté maso, s převahou hovězího
  • 75 ml bílé víno
  • 400 g krájená rajčata, konzervovaná
  • 120 ml voda
  • 60 g rajský protlak
  • 1 hrst olivy, plněné, nakrájené na plátky
  • 1 hrst sušené rozinky
  • 1 lžička oregano, sušené
  • 1 lžička římský kmín, mletý
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř

    Způsob přípravy

    Na tlustostěnném hrnci zahřejte olej. Přidejte cibuli, papriku a česnek. Smažte za občasného míchání, dokud zelenina nezměkne a nevydá své aroma.

    Přidejte maso a opékejte ho s mícháním vařečkou asi 4 až 5 minut, dokud mírně nezhnědne. Pokud maso uvolní příliš mnoho tuku, odeberte ho a využijte jinak.

    Přidejte rajčata a vařte je, dokud nezměknou, přičemž je během vaření mačkejte vařečkou. Poté přilijte víno, vodu a přidejte rajčatový protlak. Vše důkladně promíchejte a přiveďte k varu. Nakonec vmíchejte olivy, rozinky, oregano a římský kmín.

    Zmenšete výkon a vařte směs 15 až 20 minut, dokud neztuhne. Osolte a opepřete. Picadillo podávejte teplé, skvěle se hodí s čerstvým pečivem nebo rýží.

    https://fresh.iprima.cz/recepty/kubanske-picadillo 

 

2 komentáře:

  1. Leni,tohle jídlo by mi chutnalo.Docela změna.Z mletého masa peču akorát sekanou a někdy karbenátky.
    Recept si uložím

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky Jíťo, myslím si, že to bude dobré. Určitě receptík vyzkouším ⚛ ღ ♥

      Vymazat