Připravte si moravské zelňáky na plechu: Prastarý recept ze zelí, lepší jak bramboráky
Připravte si moravské zelňáky na plechu: Prastarý recept ze zelí, lepší jak bramboráky
Víte, co jsou moravské zelňáky? Pokud ne, tak jste na správném místě!
Tento tradiční moravský pokrm je skvělou alternativou k oblíbeným
bramborákům. Jedná se o jednoduchý recept, který si můžete snadno
připravit doma. V tomto článku vám představíme postup, jak připravit
moravské zelňáky na plechu a jakými ingrediencemi budete potřebovat.
Ingredience:
1 kg nastrouhaného zelí
200 g mouky
2 vejce
100 ml mléka
50 g másla
150 g strouhaného sýra
sůl, pepř
Postup:
1. Nejprve si nastrouhejte zelí na jemném struhadle. Poté ho osolte a nechte ho stát asi 10 minut, aby se uvolnila voda.
2. Mezitím si připravte těsto. Ve velké míse smíchejte mouku, vejce a mléko. Vzniklé těsto osolte a opepřete podle chuti.
3. K zelí přidejte těsto a důkladně promíchejte, dokud se všechny ingredience spojí.
4. Na plech dejte máslo a vložte ho do trouby předehřáté na 180 °C. Nechte máslo rozpustit a poté přidejte směs zelí a těsta.
5. Pečte zelňáky asi 30-40 minut, dokud nezezlátnou. Během pečení můžete občas promíchat, aby se zelňáky pekly rovnoměrně.
6. Po vytažení z trouby posypte zelňáky strouhaným sýrem a nechte ho trochu rozpustit.
https://recepty.gulko.online/pripravte-si-2/3/
Občas dělávám zelňáky jako placičky.Podle receptu Nadi Konvalinkové.Ale jsou z kysaného zelí.
OdpovědětVymazatRecept je zajímavý,lákavý na vyzkoušení.Hezký víkend Leni
Ahojky Jíťo, také je tak dělám. Ale toto mě zaujalo ⚛ ღ ♥
VymazatDělala jsem je jednou, ale bramborák nám chutná víc.
OdpovědětVymazatKlasika bramborák ten mám ráda také nejvíce ⚛ ღ ♥
VymazatHodně lákavý recept, já znám zelňáky z kysaného zelí jako Jitka a jsou dobré. Zdravím, pá 😀
OdpovědětVymazatAhojky, také je dělá, ⚛ ღ ♥
Vymazat