Vepřová pečeně na kysaném zelí:
Prosinec bývá protkán nekonečným pečením vánočního cukroví. Uvolněte pro jednou troubu něčemu jinému a pusťte se do vepřové pečeně. Stačí jen minimum ingrediencí, příprava je hotová za pár minut a pak už pracuje jen trouba.
- 1 kg vepřové pečeně bez kosti
- sůl a pepř
- 2 lžíce vepřového sádla
- 1 cibule
- 1.5 lžičky drceného kmínu
- 700 g kysaného zelí
Postup
Krok 1: Troubu zapněte na 200 °C. Vepřovou pečeni (použít můžete také třeba krkovici) podle potřeby zbavte přebytečných blan. Ze všech stran osolte a opepřete, v případě krkovice také zpevněte provázkem do úhledného válečku.
Krok 2: V pekáči na plotně rozehřejte sádlo a váleček masa na něm ze všech stran zprudka opečte dohněda. Maso vyjměte.
Krok 3: Ve výpeku zlehka osmahněte nahrubo nakrájenou cibuli. Přidejte kysané zelí a kmín a promíchejte. Podle toho, jak moc kyselé zelí máte v oblibě, ho případně nejdřív propláchněte ve studené vodě – zbavíte se tak části výrazné kyselosti až štiplavosti.
Krok 4: Na zelí doprostřed pekáče usaďte opečené maso, podlijte asi 100 ml vody nebo vepřového či hovězího vývaru a vložte do trouby. Pečte doměkka asi dvě hodiny. Během pečení podle potřeby podlévejte vodou a nezapomeňte občas šťávou přelít i maso.
Krok 5: Plátky masa se zelím podávejte s bramborovými nebo karlovarskými knedlíky.
Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/veprova-pecene-na-kysanem-zeli-68586#seq_no=1&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=prozeny.web.nexttoart&dop_req_id=gMJ9puYZJAM-202101131035&source=article-detail
Hi hi hi...dneska máme k obědu.. Hezký vįkend Leni.😀
OdpovědětVymazatJindří, přeji dobrou chuť ☘ღ ♥
VymazatVčera jsem to dělala,dělám často a myslím,že mám i na blogu.Dnes jsem to dojídali.Chutná mě to více,jak klasika,knedlo,zelo vepřo
OdpovědětVymazatTak veprové jsem nedělala ale na kys.zelí jsem pěkla kuře a také výborné ⚛ ღ☘
OdpovědětVymazatJéééé vidíš v předchozím jsem psala , že zkoušela kuře na zelí 😉 😘❣️(◕‿◕)👀 👍 😁 😂 🤣
OdpovědětVymazatNo to jsou dobrůtky ⚛ ღ☘
OdpovědětVymazat