Vepřové závitky plněné kysaným zelím:
Závitky a roládky jsou velmi oblíbené, často si je ale člověk radši odpustí, protože jsou příliš pracné. Pokud je to i váš případ, pusťte se do vaření podle tohoto receptu. Pracné totiž rozhodně nejsou a potřebujete na ně opravdu jen pár surovin.
- 2 plátky vepřové kýty
- sůl a pepř
- 100 g kysaného zelí
- 75 g krájené anglické slaniny
- 1.5 cibule
- rostlinný olej
- drcený kmín
Postup
Krok 1: Větší plátky vepřové kýty naklepejte paličkou na maso a z obou stran je lehce osolte a opepřete. Pak je po celé ploše poklaďte plátky slaniny (na 1 kousek vepřového jsou to asi 2 plátky slaniny) a na ni rozložte nízkou vrstvu kysaného zelí. Maso zarolujte a zajistěte jehlami, případně párátky či bavlněným kuchyňským provázkem.
Krok 2: V hrnci rozehřejte olej a roládky na něm ze všech stran osmahněte, aby se maso zatáhlo. Mezitím nakrájejte najemno cibuli. Roládky vyjměte a ve výpeku osmahněte cibuli dozlatova. Přidejte kmín a nechte rozvonět. Podlijte trochou vody, kterou nechte zase zredukovat a toto asi třikrát opakujte, dokud se cibule nerozpadne.
Krok 3: Roládky vraťte k cibuli do hrnce, podlijte asi do 2/3 jejich výšky vodou a pod poklicí pozvolna duste asi 1,5–2 hodiny doměkka. Podle potřeby můžete podlít ještě trochou vody. Maso během dušení asi 2 otočte. Podávejte s bramborami.
Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/veprove-zavitky-plnene-kysanym-zelim-51868
Taky jsem to už kdysi dělala
OdpovědětVymazatUž jsem toto jídlo také vařila ⚛ ღ☘
VymazatSamou dobrotu tady máš .
OdpovědětVymazatděkuji Bětuško ⚛ ღ☘
VymazatO tom jsem slyšela,ale ještě nevařila..zkoušela jsem pouze kuře pečené na zelí nebylo to špatné,ale znám chutnější recepty s kuřátkem :-)
OdpovědětVymazatMě to kuře také chutnalo, občas tam přihodím i mrkev a kuře potřu medem, zase to má jinou chuť ⚛ ღ☘
OdpovědětVymazat