Zelňačka se zakysanou smetanou a uzeným masem:
- 700 g uzených žeber
- 500 g kysaného zelí
- 2 cibule
- sůl
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 4 brambory
- 400 g zakysané smetany
- 4 utřené stroužky česneku
Postup
Krok 1: Uzená žebra ponořte do 2 litrů vody a uvařte je doměkka, trvá to asi 15 minut, v tlakovém hrnci ještě méně. Žebra poté vyjměte a nechte vychladnout.
Krok 2: Do vývaru z žeber vložte pokrájené zakysané zelí, nahrubo nakrájenou cibuli, osolte, přidejte asi půl lžičky drceného kmínu a vařte dalších asi 15 minut, dokud není zelí zcela měkké.
Krok 3: Ve zvláštním hrnci uvařte v osolené vodě doměkka oloupané brambory – kdybyste je vařili spolu se zelím, měly by úplně tvrdý povrch a vevnitř by byly rozvařené. Než se vše uvaří, oberte z žeber maso. Když je zelí hotové, dochuťte polévku zakysanou smetanou, prolisovaným česnekem a podle potřeby případně dolijte ještě trochu vroucí vody. Vše nechte ještě chvilku projít varem, přidejte hotové brambory, obrané maso a můžete podávat!
Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/bila-zelna-polevka-46127
Tak vím,kam si chodit pro recepty
OdpovědětVymazatHi hi hi občas tu něco zajímavého najdeš ⚛ ღ☘
VymazatA já Leni sem budu chodit jedině s plným žaludkem..😂 🤣👍
OdpovědětVymazatHi hi hi to je dobrůtek viď ? Hezký den ⚛ ღ ♥
Vymazat