13. 2. 2021

 Zelňačka se zakysanou smetanou a uzeným masem:

 

Ingredience pro:
4 porce
  • 700 g uzených žeber
  • 500 g kysaného zelí
  • 2 cibule
  • sůl
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 4 brambory
  • 400 g zakysané smetany
  • 4 utřené stroužky česneku

    Postup

    Krok 1: Uzená žebra ponořte do 2 litrů vody a uvařte je doměkka, trvá to asi 15 minut, v tlakovém hrnci ještě méně. Žebra poté vyjměte a nechte vychladnout.

    Krok 2: Do vývaru z žeber vložte pokrájené zakysané zelí, nahrubo nakrájenou cibuli, osolte, přidejte asi půl lžičky drceného kmínu a vařte dalších asi 15 minut, dokud není zelí zcela měkké.

    Krok 3: Ve zvláštním hrnci uvařte v osolené vodě doměkka oloupané brambory – kdybyste je vařili spolu se zelím, měly by úplně tvrdý povrch a vevnitř by byly rozvařené. Než se vše uvaří, oberte z žeber maso. Když je zelí hotové, dochuťte polévku zakysanou smetanou, prolisovaným česnekem a podle potřeby případně dolijte ještě trochu vroucí vody. Vše nechte ještě chvilku projít varem, přidejte hotové brambory, obrané maso a můžete podávat!

    Zdroj:

    https://www.prozeny.cz/clanek/bila-zelna-polevka-46127

 

4 komentáře:

  1. Tak vím,kam si chodit pro recepty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hi hi hi občas tu něco zajímavého najdeš ⚛ ღ☘

      Vymazat
  2. A já Leni sem budu chodit jedině s plným žaludkem..😂 🤣👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hi hi hi to je dobrůtek viď ? Hezký den ⚛ ღ ♥

      Vymazat