12. 2. 2021

 


Zelné placky jinak: Takhle je jedí Japonci!
 
Japonské placky okonomiyaki se neplní, protože už samo těsto je nabité zeleninou: křupavým zelím, mrkví a jarní cibulkou. Přidat ale můžete i kousky krevet, slaniny, pečeného bůčku nebo mletého vepřového a přizpůsobit tak tyto asijské „palačinky“ přesně své chuti.

Ingredience pro:
4 porce
Na zelné placky
  • 1/2 hlávky bílého zelí
  • 2 mrkve
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 4 vejce
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky soli
  • řepkový olej
Na dresink
  • 4 lžíce majonézy
  • 1.5 lžíce chilli omáčky sriracha
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • sezamové semínko
Článek

Postup

Krok 1: Z mouky, vajec, sójové omáčky, sezamového oleje, zázvoru a soli vyšlehejte husté těsto.

Krok 2: Z poloviny menší hlávky zelí odstraňte košťál a zbytek nakrájejte nadrobno. Z jarních cibulek schovejte kus zelené natě na ozdobu a zbylé části nasekejte. Oloupané mrkve nastrouhejte a vše rukama vmíchejte do těsta.

Krok 3: Na nepřilnavé pánvi rozehřejte trochu řepkového oleje nebo sádla a lžící tvořte z těsta placičky. Přiklopte poklicí (díky tomu zelí lépe změkne) a asi pět minut opékejte. Otočte a osmažte i z druhé strany, ke konci už klidně bez poklice.

Krok 4: Podávejte s majonézou ochucenou sójovkou a chilli omáčkou typu sriracha a posypané zbylou jarní cibulkou a sezamem. 

Zdroj:

https://www.prozeny.cz/clanek/zelne-placky-jinak-takhle-je-jedi-japonci-52498

 

4 komentáře:

  1. To by mně určitě chutnalo,ale bez chilli.Ostré vůbec nejím,to zase manžel si ho dává do všeho

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám také ráda pálivé, určitě je někdy udělám, pa hezký den ⚛ ღ☘

      Vymazat
  2. Já miluji pálivé, tak až je Leni budeš dělat zavolej! 😂 🤣👍 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jáí také Ivetko, tak dobře zavolám vezmeš prsten Arabely a bude hihihihi ⚛ ღ ♥

      Vymazat