Zelňáky: Skvělé bramboráky z kysaného zelí:
Milujete bramboráky a máte rádi i kysané zelí? Pak je tenhle recept pro vás jako stvořený. V podstatě totiž stačí část brambor vyměnit za zelí. Jak na to?
- 500 g kysaného zelí
- 100 g brambor
- 2 vejce
- 3 hrsti strouhanky
- 2 stroužky česneku
- 1/2 cibule
- majoránka
- olej na smažení
Postup
Krok 1: Kysané zelí podle chuti propláchněte (máte-li rádi kyselejší, není to potřeba) a zlehka pokrájejte. Přidejte nahrubo nastrouhanou středně velkou bramboru, vejce, strouhanku a podle chuti i koření: prolisovaný česnek, jemně nakrájenou cibuli a majoránku. Uvedené množství berte čistě orientačně, každý si bramboráky dochucuje po svém. Kdo chce, může přidat i kostičky slaniny.
Krok 2: Na pánvi rozpalte olej (nebo sádlo) a smažte stejně jako bramboráky: lžící do rozpáleného tuku dejte hromádku těsta a rozetřete ji na středně silnou placku. Smažte z obou stran dozlatova, pak nechte okapat na papírové utěrce. Ihned podávejte!
Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/zelnaky-skvele-bramboraky-z-kysaneho-zeli-41422
To bude určitě moc dobré Leni.Honí mne mlsná tak peču skořicové šneky....😀😀😀😀
OdpovědětVymazatAhojky Jindří, určitě je vyzkouším, jejda pečeš také dobrůtku, hezký den ⚛ ღ ♥
VymazatDělám zelňáky,ale tyhle bych mohla vyzkoušet
OdpovědětVymazatTak toto jsem ještě nevařila ,ale určitě vyzkouším. Mám bramborák ráda, bude to změna.
OdpovědětVymazatTento recept je také dobrůtka, dost často jsem je dělala hlavně, když byl syn po opici 😂 🤣 doporučuji Leni opravdu jsou výtečné.
OdpovědětVymazatJééé tak děkuji Ivetko vyzkouším ⚛ ღ☘
Vymazat