Těstoviny s cizrnou:
Ingredience
- na osobu asi 180 kcal, 5 g bílkovin, 5 g tuků, 25 g sacharidů
- 150 g kolínek
- sůl
- 1 konzerva cizrny (425 ml)
- 1 cibule
- 2 feferonky
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce sezam. oleje
- na špičku nože chilli
- 1 lžička kari
- 1 lžička cukru
- 200 ml kokosového mléka
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička strouhané citronové kůry
- 100 ml bílého vína
- 1 lžičky škrobuZ
Postup
1. Kolínka uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. 2. Mezitím necháme okapat cizrnu. Cibuli a česnek nadrobno posekáme. Feferonky posekáme. Česnek spolu s cibulí a feferonkami osmahneme na oleji. Přidáme cizrnu, mleté chilli, kari, cukr, kokosové mléko, citronovou šťávu a kůru, bílé víno a 400 ml vody. Vaříme zhruba 1 min. 3. Škrob rozmícháme v malém množství studené vody a zahustíme jím omáčku. Přidáme kolínka, krátce prohřejeme a podáváme.
Zdroj: https://www.labuznik.cz/recept/testoviny-s-cizrnou/
Tak to by mě také nenapadlo.Vyzkouším a dám mladým do restaurace třeba tip.Oni vaří cizrnu hodně a mezi strávníky je oblíbená
OdpovědětVymazatNěkdy tu jsou zajímavé receptíky, tak snad jsou i dobré. Nezkoušela jsem ⚛ ღ☘
Vymazat