27. 3. 2021

 

Těstoviny s cizrnou:

Těstoviny s cizrnou 

 Ingredience

  • na osobu asi 180 kcal, 5 g bílkovin, 5 g tuků, 25 g sacharidů
  • 150 g kolínek
  • sůl
  • 1 konzerva cizrny (425 ml)
  • 1 cibule
  • 2 fefe­ronky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce sezam. oleje
  • na špičku nože chilli
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička cukru
  • 200 ml kokosového mlé­ka
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička strouhané citronové ků­ry
  • 100 ml bílého vína
  • 1 lžičky škrobuZ

Postup

1. Kolínka uvaříme v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. 2. Mezitím necháme okapat cizrnu. Cibuli a česnek nadrobno posekáme. Feferonky posekáme. Česnek spolu s cibulí a feferonkami osmahneme na oleji. Přidáme cizrnu, mleté chilli, kari, cukr, kokosové mléko, citronovou šťávu a kůru, bílé víno a 400 ml vody. Vaříme zhruba 1 min. 3. Škrob rozmícháme v malém množství studené vo­dy a zahustíme jím omáčku. Přidáme kolínka, krátce prohřejeme a podáváme.

Zdroj: https://www.labuznik.cz/recept/testoviny-s-cizrnou/

 

 

2 komentáře:

  1. Tak to by mě také nenapadlo.Vyzkouším a dám mladým do restaurace třeba tip.Oni vaří cizrnu hodně a mezi strávníky je oblíbená

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy tu jsou zajímavé receptíky, tak snad jsou i dobré. Nezkoušela jsem ⚛ ღ☘

      Vymazat