Jablka s vanilkovým krémem:
Ingredience
- 4-6 velkých jablek
- 125 ml vody
- 3 lžíce cukru
- šťáva a kůra z jednoho citrónu
- 2-3 lžíce brusinkového kompotu
- krém:
- 500 ml plnotučného mléka
- 1 vanilkový cukr
- 3 lžíce cukru
- 15 g škrobové moučky
- 1 žloutek
Doporučená příloha
vanilkový koktejl, cappuccino, latté apod.
Postup
Jablka oloupáme, vykrojíme jádřince a zevnitř i napovrchu zakapeme citrónem. Vložíme do kastrolu, podlijeme vodou, kterou jsme smíchali s cukrem, citrónovou kůrou a zbytkem citrónové šťávy a podusíme doměkka. Mezitím připravíme krém. Za stálého šlehání povaříme mléko s cukrem, vanilkovým cukrem a škrobovou moučkou. Jakmile krém zhoustne, odstavíme ho a vmícháme syrový žloutek. Jablka naservírujeme na talířky, otvor po jádřinci vyplníme brusinkami a přelijeme horkým krémem. Hotové můžeme posypat sekanými ořechy.
Recept je z kategorií: Rychlé moučníky
Leni, já mám takovéhle dezerty moc ráda.Muselo to být výborné. Dělám něco podobného, ale jen občas. Já jsem včera celý den dělala dort pro taťku k narozkám, má 80. Dnes ho dokončím, opožděná malá oslava je v sobotu. Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz
Dobré ráno Leni, já už toho moc nenapeču, pro samotnou mě to nebaví. Jukla jsem na blog, nádherné věcičky tam jsou k vidění. Jste šikovná to se pozná. Ty ruční práce i pečení super. Prima den ☘ღ ♥
VymazatTohle bych Leni vyzkoušela.Říkala jsem manželovi,že už nebudu péct,je čím dál silnější,ale tohle musí být takové lehké.
OdpovědětVymazatKopíruji recept a díky.
Určitě to bude dobré ☘ღ ♥ už moc nepeču, protože pak jdou kila nahoru a blbě se sundavají ☘ღ ♥
Vymazat