Bublanina, která je dlouho vláčná:
Ingredience
- 4 vejce
- 16 dkg polohrubé mouky
- 14 dkg mletého cukru
- 1 dl mléka
- 1dl oleje
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- ovoce
Postup
V míse dobře ušleháme cukr, žloutky, mléko a vanilkový cukr. Přidáváme mouku do které jsme přidali prášek do pečiva a špetku soli. Šleháme asi 2-3 minuty. Do vzniklého řidšího těsta přidáme našlehaný sníh, zamícháme a nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a poklademe ovocem, které obalíme v mouce. Ovoce může být čerstvé nebo kompot. Vynikající jsou meruňky, broskve, třešně i višně. Pečeme v rozehřáté troubě na 160 st.C asi 35 minut. Moučník je velmi rychlý, dlouho vydrží vláčný a je skvělý.
Recept je z kategorií: Rychlé moučníky
Já dělám teď pořád bublaninu podle receptu vnučky a dávám do ni zakysanou smetanu,těsto je opravdu vláčné
OdpovědětVymazatUrčitě je výborná ☘ღ ♥
VymazatLeni, bublaniny dělala hlavně moje babička. A to dost často, měli s dědou hospodářství a velký sad, takže i plno ovoce. A pak kynuté buchty. Hlavně aby toho bylo hodně, protože tam byl vždycky plný barák lidí.Pekla několikrát týdně. Brzy ráno vstala, šla pustit slepice a hned zaděláno těsto...Leni, navrhuju tykání, souhlas ? Zdraví Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz
Ahojky Leni, souhlasím s tykáním. U nás se také pekla. V létě si jí upeču také. No jó naše babičky, ráda vzpomínám na starou babičku a dědu. Prima večer přeji ♥ ღ ☼
VymazatOmlouvám se za překlep, mělo být: a hned zadělala těsto...A zjistila jsem, že jsem tátovi ubrala v minulém komentáři 5 rokú. On by se tedy nezlobil...Lenka
OdpovědětVymazatHI hi hi určitě by se nezlobil ♥ ღ ☼ překlepy to také dokáži. To neřeš. ♥ ღ ☼ pa
Vymazat