7. 5. 2021

 

Bublanina, která je dlouho vláčná:

Bublanina, která je dlouho vláčná 

Ingredience

  • 4 vejce
  • 16 dkg polohrubé mouky
  • 14 dkg mletého cukru
  • 1 dl mléka
  • 1dl oleje
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • ovoce

    Postup

    V míse dobře ušleháme cukr, žloutky, mléko a vanilkový cukr. Přidáváme mouku do které jsme přidali prášek do pečiva a špetku soli. Šleháme asi 2-3 minuty. Do vzniklého řidšího těsta přidáme našlehaný sníh, zamícháme a nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a poklademe ovocem, které obalíme v mouce. Ovoce může být čerstvé nebo kompot. Vynikající jsou meruňky, broskve, třešně i višně. Pečeme v rozehřáté troubě na 160 st.C asi 35 minut. Moučník je velmi rychlý, dlouho vydrží vláčný a je skvělý.

    Recept je z kategorií: Rychlé moučníky

 

6 komentářů:

  1. Já dělám teď pořád bublaninu podle receptu vnučky a dávám do ni zakysanou smetanu,těsto je opravdu vláčné

    OdpovědětVymazat
  2. Leni, bublaniny dělala hlavně moje babička. A to dost často, měli s dědou hospodářství a velký sad, takže i plno ovoce. A pak kynuté buchty. Hlavně aby toho bylo hodně, protože tam byl vždycky plný barák lidí.Pekla několikrát týdně. Brzy ráno vstala, šla pustit slepice a hned zaděláno těsto...Leni, navrhuju tykání, souhlas ? Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky Leni, souhlasím s tykáním. U nás se také pekla. V létě si jí upeču také. No jó naše babičky, ráda vzpomínám na starou babičku a dědu. Prima večer přeji ♥ ღ ☼

      Vymazat
  3. Omlouvám se za překlep, mělo být: a hned zadělala těsto...A zjistila jsem, že jsem tátovi ubrala v minulém komentáři 5 rokú. On by se tedy nezlobil...Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. HI hi hi určitě by se nezlobil ♥ ღ ☼ překlepy to také dokáži. To neřeš. ♥ ღ ☼ pa

      Vymazat