8. 5. 2021

 

Jablečné vafle:

Jablečné vafle (pro Berany)* 

Ingredience

  • 3 vejce
  • 100 g rozehřátého másla
  • 3 PL mléka
  • 100 g nahrubo nastrouhaných jablek
  • špetka soli
  • 130 g polohrubé mouky
  • 1 KL prášku do pečiva
  • 2 dl smetany ke šlehání
  • 1 KL skořicového cukru;

    Postup

    Žloutky našleháme s rozehřátým máslem, mlékem, nastrouhanými jablky a solí. Lehce vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a pevně ušlehaný sníh z bílků. Těsto po částech lijeme na vaflovací pánev, uzavřeme a vafle dozlatova upečeme. Vafle ozdobíme šlehačkou, do které jsme zašlehali skořicový cukr.

    Recept je z kategorií: Rychlé moučníky

 

Žádné komentáře:

Okomentovat