12. 5. 2021

 

Makovec za hubičku:

Makovec za hubičku 

Ingredience

  • 260g polohrubé mouky
  • 250g mletého máku
  • 1 prášek do pečiva
  • 250g krupicového cukru
  • 2 žloutky
  • 4 lžíce rumu
  • 1 rovná lžička mleté skořice
  • strouhaná citronová kůra z 1 citronu
  • asi 1/2l mléka

    Postup

    Smícháme všechny sypké ingredience, přidáme žloutky a rum. Za stálého míchání přidáváme tolik mléka, abychom získali středně husté těsto. Nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky a upečeme. Vychladlý makovec pocukrujeme a nakrájíme na řezy. Čerpáno z knihy Ivy Trhoňové: Remoska v moderní kuchyni, Dona 2012, upraveno pro velkou remosku.

    Recept je z kategorií: Rychlé moučníky

 

4 komentáře:

  1. Leni, makovec já peču často. Všichni ho u nás mají rádi a tak je na repertoáru. Měj se hezky. Zdraví Tě Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky Leni, u nás o něj moc nestojí, ani o koláče s mákem, prima den ♥ ღ ☼

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. U nás mák moc nejde, já ho nemám ráda od malička ⚛ ☼ ⚛

      Vymazat