Makovec za hubičku:
Ingredience
- 260g polohrubé mouky
- 250g mletého máku
- 1 prášek do pečiva
- 250g krupicového cukru
- 2 žloutky
- 4 lžíce rumu
- 1 rovná lžička mleté skořice
- strouhaná citronová kůra z 1 citronu
- asi 1/2l mléka
Postup
Smícháme všechny sypké ingredience, přidáme žloutky a rum. Za stálého míchání přidáváme tolik mléka, abychom získali středně husté těsto. Nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky a upečeme. Vychladlý makovec pocukrujeme a nakrájíme na řezy. Čerpáno z knihy Ivy Trhoňové: Remoska v moderní kuchyni, Dona 2012, upraveno pro velkou remosku.
Recept je z kategorií: Rychlé moučníky
Leni, makovec já peču často. Všichni ho u nás mají rádi a tak je na repertoáru. Měj se hezky. Zdraví Tě Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz
Ahojky Leni, u nás o něj moc nestojí, ani o koláče s mákem, prima den ♥ ღ ☼
VymazatMakovec občas peču
OdpovědětVymazatU nás mák moc nejde, já ho nemám ráda od malička ⚛ ☼ ⚛
Vymazat