Křenové bramboráky bez česneku:
Pro někoho jídlo chudých, pro jiného (třeba pro nás) naprosto bezkonkurenční záležitost. Ano, řeč je o bramborácích! Zkuste tuhle klasiku tentokrát s křenem místo česneku. I tak budou mít pěkný říz a navíc po nich klidně můžete jít na rande.
Na bramboráky
- 600 g brambor
- 2 lžíce čerstvého křenu
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- pepř
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 cibule
- sádloNa křenový dip
- 4 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce čerstvého křenu
- sůl
Postup
Krok 1: Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Nechte chvíli pustit šťávu, než si připravíte zbytek. Křen také najemno nastrouhejte a smíchejte s vajíčkem, solí, čerstvě mletým pepřem, jemně sekanou cibulí a opravdu pořádně vyždímanými bramborami.
Krok 2: Přidejte tolik mouky, aby vzniklo soudržné těsto, mně stačily asi tři lžíce. V rozpáleném sádle nebo oleji pak z obou stran dozlatova smažte malé bramboráky a nechte je okapat na papírové utěrce.
Krok 3: Podávejte s dipem ze smetany ochucené dalším čerstvým křenem a trochou soli.
Zdroj: https://www.prozeny.cz/clanek/krenove-bramboraky-bez-cesneku-47765
Leni, bramborák máme rádi. S křenem jsem ještě nezkoušela. Ty jo ? Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz
Pěkný večer Leni, já mám ráda bramborák - klasiku, tento jsem ještě nezkoušela. Křen mám také ráda, možná vyzkouším. pa
VymazatZajímavý recept.
OdpovědětVymazatMám ráda klasiku, ale toto může být také dobré. Ahoj.
VymazatHm...tak to je velice zajímavé asi budu muset Leni vyzkoušet děkuji za inspiraci už si recept fotím :-) Jo a jinak pozdravuj dceru a hodně pohladit Pandinu za mne ♥♥♥
OdpovědětVymazatVypadá to dobře. Díky Ivetko vyřídím a pphůadí,m. papa
Vymazat