12. 6. 2021

 

Křenové bramboráky bez česneku:

 

Pro někoho jídlo chudých, pro jiného (třeba pro nás) naprosto bezkonkurenční záležitost. Ano, řeč je o bramborácích! Zkuste tuhle klasiku tentokrát s křenem místo česneku. I tak budou mít pěkný říz a navíc po nich klidně můžete jít na rande.

Na bramboráky
  • 600 g brambor
  • 2 lžíce čerstvého křenu
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • pepř
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 cibule
  • sádlo
    Na křenový dip
    • 4 lžíce zakysané smetany
    • 1 lžíce čerstvého křenu
    • sůl

      Postup

      Krok 1: Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Nechte chvíli pustit šťávu, než si připravíte zbytek. Křen také najemno nastrouhejte a smíchejte s vajíčkem, solí, čerstvě mletým pepřem, jemně sekanou cibulí a opravdu pořádně vyždímanými bramborami.

      Krok 2: Přidejte tolik mouky, aby vzniklo soudržné těsto, mně stačily asi tři lžíce. V rozpáleném sádle nebo oleji pak z obou stran dozlatova smažte malé bramboráky a nechte je okapat na papírové utěrce.

      Krok 3: Podávejte s dipem ze smetany ochucené dalším čerstvým křenem a trochou soli.

       

      Zdroj: https://www.prozeny.cz/clanek/krenove-bramboraky-bez-cesneku-47765

       

 

6 komentářů:

  1. Leni, bramborák máme rádi. S křenem jsem ještě nezkoušela. Ty jo ? Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pěkný večer Leni, já mám ráda bramborák - klasiku, tento jsem ještě nezkoušela. Křen mám také ráda, možná vyzkouším. pa

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Mám ráda klasiku, ale toto může být také dobré. Ahoj.

      Vymazat
  3. Hm...tak to je velice zajímavé asi budu muset Leni vyzkoušet děkuji za inspiraci už si recept fotím :-) Jo a jinak pozdravuj dceru a hodně pohladit Pandinu za mne ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vypadá to dobře. Díky Ivetko vyřídím a pphůadí,m. papa

      Vymazat